ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1 (video)

Πολύτιμη ισοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε ο ΠΑΟΚ από τον Αγιαξ στο «Αμστερνταμ Αρένα», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σουάρες άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς στο 13΄, αλλά ο Ιβιτς στο 72΄ πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που δίνει στον «Δικέφαλο» πολλές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ, η οποία θα κριθεί την ερχόμενη Τετάρτη (4/8) στην Τούμπα.

Αδύναμος, επιπόλαιος και με πολλά λάθη, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σταθεί με αξιώσεις στην πλειονότητα του αγώνα απέναντι στον Αγιαξ, ο οποίος από την αρχή, με καλή κυκλοφορία, επέβαλε το γρήγορο ρυθμό του και δικαιούται, βάση της εμφάνισης του, να αισθάνεται αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Με διπλή άμυνα ζώνης και τον Σαλπιγγίδη απελπιστικά μόνο στην επίθεση, ο "Δικέφαλος" προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να περιορίσει τους φανερά πιο "ζωντανούς" και με μεγαλύτερη… φαντασία στο γήπεδο Ολλανδούς. Εργο που δεν είχε, κατά βάση, αποτέλεσμα. Σουάρες, Σουλεϊμάνι, Ντε Γιονκ έκαναν ουσιαστικά ότι ήθελαν μπροστά στα καρέ των "ασπρόμαυρων", με τον πρώτο να φτάνει στο 13' και στην ουσία, το γκολ. Ηταν φάση στην οποία αρχικά ο Χαλκιάς, με λανθασμένη έξοδο και σε δεύτερο χρόνο ο Τσιρίλο, με παιδαριώδη απόκρουση, έφεραν σε θέση βολής τον Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος με ανάποδο "ψαλίδι" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η παραβίαση της εστίας του δεν ήταν το μόνο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ, καθώς στη φάση έχασε και τον Χαλκιά. Ο διεθνής τερματοφύλακας τραυματίστηκε στα δάκτυλα και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Κρέσιτς.

Στην πορεία των λεπτών μετά το γκολ οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για λίγο, τάχιστα, ωστόσο, ο Αγιαξ επανέφερε την… τάξη και έχασε σε δύο εξαιρετικές περιπτώσεις την ευκαιρία να ανεβάσει το σκορ υπερ του (35' με τον Σουλεϊμάνι, 44' με τον Σουάρες).

Το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους Ολλανδούς να είναι πιο δραστήριοι και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις να πετύχουν και άλλα γκολ. Κάτι που δεν πέτυχαν, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ, που στη μοναδική αξιοπρεπή ευκαιρία που δημιούργησε μπροστά στην αντίπαλη εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 72' ο Σαλπιγγίδης γύρισε όμορφα στον Ιβιτς, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε για τους "ασπρόμαυρους" και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Το γκολ ενίσχυσε τη ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ, αντίθετα με τους Ολλανδούς που αδυνατούσαν να πιστέψουν την εξέλιξη της μάχης...

Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

Κίτρινες: 11' Εμάνουελσον, 70' Ινοχ, 77' Φερτόνγκεν, 82' Σουάρες /34' Μπουσαϊντι, 62' Βιτόλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλεμπουργκ , Φαν Ντερ Βιλ , Φερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ανίτα, Ενόχ, Λίντγκρεν (62' Ντε Τσέουβ), Εμάνουελσον (78' Σαρπόνγκ), Ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (66' Ερικσεν), Σουάρες.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Χαλκιάς (15' λ. τρ. Κρέσιτς), Μπουσαϊντι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς (75' Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σορλέν, Σαλπιγγίδης (90'+ Παπάζογλου).

Άγιαξ-ΠΑΟΚ: Ο Σουάρες γράφει το 1-0






















Άγιαξ-ΠΑΟΚ: Ο Ίβιτς «παγώνει» το Άμστερνταμ.

http://www.sportnooz.gr/

1 σχόλιο:

Δημοσθένης Βαμβακάς είπε...

▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀▄Ο▄▀▄Κ▀▄▀█▓▒░...!!!