ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Αργεντινή - Γερμανία (17:00 ώρα Ελλάδας)

 










Αλλη μία συναρπαστική αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα (17:00 ώρα Ελλάδας) στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ, όπου δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου η Αργεντινή και η Γερμανία θα..... «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο Κέιπ Τάουν.
Οι Νοτιοαμερικανοί που προκρίθηκαν στα τελικά την ύστατη ώρα, έχουν μία πολύ καλή παρουσία στην διοργάνωση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων, αφού έχουν πετύχει δέκα γκολ και έχουν δεχθεί μόλις δύο. Βέβαια ο αγώνας με τα «πάντσερ» είναι επί της ουσίας, ο πρώτος δύσκολος που καλούνται να δώσουν οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα, προκειμένου να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου. Η αποστολή των Αργεντινών δεν είναι εύκολη, όμως εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που διαθέτουν, έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, που δεν είναι άλλο από την αποστομωτική απάντηση προς κάθε αμφισβητία. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί, που μετρούν τρεις νίκες και μία ήττα (σ.σ. με 1-0 από τους Σέρβους) έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι διαθέτουν ομάδα συνόλου, χωρίς τον σπουδαίο αστέρα που παίρνει τους υπόλοιπους στην «πλάτη του», κάτι που αποδείχθηκε στο εμφατικό 4-1 επί της Αγγλίας.
Ο Μαραντόνα αναμένεται να παίξει και πάλι με 3-4-3 που τον δικαίωνει απόλυτα προς το παρόν, καθώς η παρουσία των Μέσι, Ιγκουαϊν και Τέβες, αποτελεί εγγύηση στον τομέα της παραγωγικότητας. Ο Μασεράνο με τον Βερόν και τον Μπουρντίσο θα αναλάβουν τον ανασταλτικό τομέα, ενώ οι Ντεμικέλις και Χάιντσε θα ηγηθούν της αμυντικής λειτουργίας, όπιυ εντοπίζεται το μοναδικό πρόβλημα της ομάδας.
Αντίθετα, ο Γιόακιμ Λεβ προσανατολίζεται στο κλασσικό 4-4-2 που φαντάζει «ασφαλέστερο» σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, καθώς ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής -συνήθως- αποδεικνύεται καθοροστικός. Ο Κλόζε θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με βοήθειες από τον Ποντόλσκι και τον Μίλερ (καθώς απουσιάζει ο τραυματίας Κακάου), ενώ ο Σβαϊνστάιγκερ και ο Οζίλ θα αναλάβουν τον δημιουργικό τομέα.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Μασεράνο, Γκουτιέρες, Βερόν, Μέσι, Τέβες, Ιγκουαϊν.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: