ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ολλανδία-Βραζιλία 2-1

 
Με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Ολλανδία νίκησε 2-1 τη Βραζιλία και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Μουντιάλ 2010. Το ματς έγινε στο «Νέλσον Μαντέλα Μπέι» του Πορτ Ελίζαμπεθ και το σκορ άνοιξε για τη «Σελεσάο» ο Ρομπίνιο στο 10΄. Ομως, οι «Οράνιε» αντεπιτέθηκαν, ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Φελίπε Μέλο στο 53΄ και πήραν τη νίκη με κεφαλιά του Σνάιντερ στο 66΄. Μοιραίος παίκτης για τη Βραζιλία ήταν αναμφίβολα ο Φελίπε Μέλο, αφού εκτός από το.... αυτογκόλ που σημείωσε, αποβλήθηκε στο 73΄ με απευθείας κόκκινη.
Κανείς δεν περίμενε ότι ο τραυματισμός του Γιόρις Ματάισεν στην προθέρμανση, θα αποδεικνυόταν τόσο επώδυνος για την Ολλανδία. Ο Φαν Μάρβαϊκ έβαλε στην ενδεκάδα τον βετεράνο Αντρέ Οϊγερ, ο οποίος στο 10ο λεπτό έδωσε... ρεσιτάλ κακής συνεννόησης με τον έτερο σέντερ μπακ, Τζον Χάιτινγκα. Ανάμεσά τους πέρασε η κάθετη (από το κέντρο του γηπέδου!) πάσα του Φελίπε Μέλο και στην πλάτη τους βγήκε ο Ρομπίνιο που με πλασέ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Οι «οράνιε» δεν μπορούσαν να βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο κέντρο της άμυνας. Εύκολα οι Βραζιλιάνοι «έβγαζαν» φάσεις, όμως την προσπάθεια ου Ζουάν από τη μικρή περιοχή στο 25΄ (άουτ), αλλά και το τεχνικό σουτ του Κακά, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Στεκέλενμπουργκ στο 31΄. Η «σελεσάο» είχε φέρει το ματς στα μέτρα της, όμως τα πράγματα άλλαξαν από το... πουθενά. Στο 53΄ ο Σνάιντερ «γέμισε» και ο Φελίπε Μέλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τους «οράνιε» να ισοφαρίζουν χωρίς ευκαιρία! Παράλληλα, ήταν το πρώτο αυτογκόλ που σημειώνει παίκτης της εθνικής Βραζιλίας, στους 97 αγώνες που έχει δώσει η Βραζιλία στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Ντούνγκα έχασαν το ρυθμό και την αυτοσυγκέντρωσή τους κι αφού ο Κακά πλάσαρε άουτ στο 66΄, τρία λεπτά αργότερα ήλθε η ανατροπή. Από κόρνερ του Ρόμπεν, ο Κάιτ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και με νέα κεφαλιά ο Σνάιντερ έγραψε το 2-1. Οι Βραζιλιάνοι βρίσκονταν πλέον σε άλλο γήπεδο κι αυτό φάνηκε από την ενέργεια του Φελίπε Μέλο, που κλώτσησε και στη συνέχεια... ποδοπάτησε τον Ρόμπεν, για να δεχθεί την κόκκινη κάρτα στο 73΄. Με τους Λατινοαμερικάνους να επιτίθενται κατά κύματα και τους Ολλανδούς να απειλούν με αντεπιθέσεις κύλησε το τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης. Το σκορ δεν άλλαξε, όμως, κι έτσι η Ολλανδία πήρε «εκδίκηση» για τους αποκλεισμούς από τη Βραζιλία το 1994 και το 1998, ενώ η κάτοχος πέντε Παγκοσμίων Κυπέλλων έμεινε για δεύτερη συνεχή διοργάνωση εκτός ημιτελικών.

Διαιτητής: Γιουϊτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Κίτρινες: Ντε Γιονγκ (χάνει το επόμενο ματς), Φαν ντερ Βιλ (χάνει το επόμενο ματς), Οϊγερ, Χάιτινγκα - Μπάστος

Κόκκινη: Φελίπε Μέλο (73΄)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινγκα, Οϊγερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Σνάιντερ, Ντε Γιονγκ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (85΄ Χούντελααρ)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος (62΄ Ζιλμπέρτο Μέλο), Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνι Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουϊς Φαμπιάνο (77΄ Νίλμαρ).

Λεπτό προς λεπτό

17:00 Πρώτο σγφύριγμα του Ιάπωνα διαιατητή. Πορτοκαλί και μαύρα για την Ολλανδία, μπλε και λευκά για την Βραζιλία.

8΄ Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τη Βραζιλία, ο Ντάνι Αλβες δίνει έτοιμο γκολ στον Ρομπίνιο που σκοράρει αλλά ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν σε θέση οφ σάιντ πριν βγάλει την ασίστ.

10΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ!!! 0-1 για την Βραζιλία. Ο Φελίπε Μέλο έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Ρομπίνιο και ο τελευταίος πλάσαρε τον Στεκέλενμπουργκ γα το πρώτο γκολ της συνάντησης.

11΄ Η Ολλανδία προσπαθεί να απαντήσει άμεσα αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κάουτ.

14΄ Κίτρινη κάρτα στον Χείτινγκα.

17΄ Σουτ του Φαν Πέρσι, η μπάλα άουτ.

25΄ Μεγάλη ευκαιρία για τη Βραζιλία. Ο Ντάνι Αλβες σεντράρει χαμηλά από τα δεξιά, ο Ζουάν πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα ψηλά αόυτ.

31΄ Σουτ του Κακά, εντυπωσιακή επέμβαση του Στεκέλενμπουργκ.

32΄ Σουτ του Ντάνι Αλβες, κανένα πρόβλημα για τον πορτιέρο των Ολλανδών.

36΄ Πολύ δυαντό φάουλ του Σνάιντερ από τα 40 μέτρα, δεν αιφνιδιάζεται ο Ζούλιο Σέζαρ που μπλοκάρει σταθερά.

38΄ Κίτρινη κάρτα στον Μπάστος.

46΄ Σουτ του Μαικόν μετά την αντεπίθεση της Βραζιλίας, διώχνει σε κόρνερ ο Στεκέλενμπουργκ αλλά ο Ιάπωνας διαιτητής δεν «βλέπει» την επέμβαση.

17:47  Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, η  Βραζιλία μπροστά με 1-0.

18:02 Σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο, καμία αλλαγή για τις δύο ομάδες.

47΄ Κίτρινη κάρτα στον Φαν ντερ Βιλ. Σε περίπτωση που η Ολλανδία προκιθεί ο παίκτης δεν θα αγωνιστεί στον ημιτελικό.

53΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! Ισοφαρίζει η Ολλανδία. Ο Σνάιντερ έβγαλε την γλυκιά σέντρα, Φελίπε Μέλο και Ζούλιο Σέζα μπερδεύτηκαν, η μπάλα  στα δίχτυα από το κεφάλι του Μέλο.

61΄ Ωραίο σουτ του Ντάνι Αλβες, η μπάλα μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ που έλεγχε τη φάση.

62΄ Πρώτη αλλαγή στον αγώνα, ο Ζιλμπέρτο στη θέση του Μπάστος.

64΄ Κίτρινη κάρτα στον Ντε Γιόνγκ.

66΄ Ο Όιγιερ διώχνει άτσαλα με την μπάλα να καταλύγει στον Κακά αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής ήταν άστοχο.

68΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!! 2-1 για την Ολλανδία. Ο Ρόμπεν εκτέλεσε το κόρνερ, πρώτη κεφαλιά από τον Κάουτ και ο Σνάιντερ με δεύτερη κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για την ολική ανατροπή.

73΄ Κόκκινη κάρτα. Ο Φελίπε Μέλο είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ιάπωνα και αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ρόμπεν.

76΄ Κίτρινη κάρτα στον Όιγιερ.

77΄ Δεύτερη αλλαγή για τον Ντούνγκα, ο Νιλμάρ στη θέση του Λουίς Φαμπιάνο.

81΄ Σουτ με τη μία από τον Λούσιο, κόντρα και κόρνερ.

81΄ Μπέρδεμα στην άμυνα της Ολλανδίας, ο Κάουτ παραχωρεί νέο κόρνερ.

82΄ Κεφαλιά από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Στεκέλενμπουργκ μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του.

85΄ Ο Κακά πλασάρει μετά την αντεπίθεση της Βραζιλίας αλλά η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.

85΄ Πρώτη αλλαγή για την Ολλανδία, ο Χούντελαρ στη θέση του Φαν Πέρσι.

90΄ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

18:50 Τελευταίο σφύριγμα με την Ολλανδία να πανηγυρίζει την σπουδαία πρόκριση κόντρα στην Βραζιλία. 
Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ουρουγουάη-Γκάνα.
sportnooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: