ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 (VIDEO)


Ντεμπούτο - εξιλέωση ο Ρόμενταλ
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο άδειο από θεατές - λόγω τιμωρίας - γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης", στον πρώτο αγώνα για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ζαϊρί στο 67΄ και ο Ρόμενταλ στο 73΄ πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρόλευκων», που θα πρέπει να υπερασπιστούν αυτό το σκορ στη ρεβάνς της 5ης Αυγούστου. Οι Ισραηλινοί είχαν προηγηθεί στο 18΄ με πέναλτι του Μεντουνιάνιν, ενώ έπαιζαν από το 60` με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάνινγκ.

Ασύνδετος και με πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να επιβάλει το ρυθμό του και ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που απείλησε την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν καλά «διαβασμένοι», έκλεισαν τους διαδρόμους στους Μιραλάς και Ρόμενταλ και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Κολαούτι «τσίμπησε» τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή χτύπησε στο προτεταμένο χέρι του Γκαλίτσιου και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μεντουνιάνιν νίκησε τον Νικοπολίδη και άνοιξε το σκορ στο 18΄.

Επρεπε να συμπληρωθεί το ημίωρο για να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία οι «ερυθρόλευκοι», με τον Ντιόγκο να αχρηστεύει με ένα πολύ άσχημο σουτ το ωραίο γύρισμα του Μιραλάς. Στο 37΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νιβάλντο πρόλαβε την έξοδο του Νικοπολίδη αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη, ενώ στο 44΄ ο Ντουντού είχε την ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, αλλά νικήθηκε από τον Στράουμπερ. Ενα λεπτό αργότερα η Μακάμπι είχε δοκάρι σε συρτό σουτ του Ιτζάκι.

Ο Ολυμπιακός έγινε πιο κινητικός όταν ο Ζαϊρί πήρε τη θέση του Μιραλάς, που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Ντάρμπισιρ αστόχησε από καλή θέση στο 57΄ και τρία λεπτά αργότερα ο Μπάνινγκ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα δυνατό φάουλ στον Ντιόγκο, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η Μακάμπι κλείστηκε στην περιοχή της, αλλά δεν απέφυγε την ισοφάριση, που ήρθε στο 67΄ με ένα καταπληκτικό γκολ του Ζαϊρί: ο Μαροκινός πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη προς το τέρμα, τη σήκωσε, γύρισε το σώμα του και έπιασε με τη μία το βολέ, στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία του Στράουμπερ που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Μετά από ένα καλό σουτ του Ντουντού που πέρασε λίγο άουτ, ήρθε το νικητήριο γκολ των Πειραιωτών στο 73΄, όταν ο Χολέμπας από αριστερά έκανε τη συρτή σέντρα και ο Ρόμενταλ με πλασέ από το σημείο του πέναλτι σκόραρε στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, ενώ στα τελευταία λεπτά έκανε την πρώτη του εμφάνιση και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που αντικατέστησε τον Ρόμενταλ.

Διαιτητής: Ντάγκλας ΜακΝτόναλντ (Σκωτία)


Κίτρινες: Χολέμπας, Ντιόγκο - Μπάνινγκ, Κολαούτι, Ζιβ

Κόκκινη: Μπάνινγκ (60΄, 2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (58΄ Μήτρογλου), Ρόμενταλ (82΄ Ιμπαγάσα), Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μιραλάς (52΄ Ζαϊρί), Μαρέσκα.

ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. (Γιόσεφ Μιζράχι): Στράουμπερ, Σάμπαν, Μπάνινγκ, Νιβάλντο, Μεντουνιάνιν (82΄ Μπουζάλιο), Ιτζάκι (72΄ Αβιντόρ), Ζιβ, Γκάφνι, Σιντιμπέ, Κολαούτι (62΄ Γεϊνί), Στρουλ. 

http://todekari.blogspot.com/2010/07/blog-post_5194.html
Ολυμπιακός - Μακάμπι 0-1 (Μεντούγιανιν)

Ολυμπιακός - Μακάμπι 1-1 (Ζαϊρί)

Ολυμπιακός - Μακάμπι 2-1 (Ρόμενταλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: