ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ουρουγουάη-Ολλανδία 2-3


Η Ολλανδία στον τελικό μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι επικράτησε της Ουρουγουάης με 3-2. Το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της ιστορίας της θα διεκδικήσει το βράδυ της Κυριακής η Ολλανδία, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα "σπάσει" η κακοδαιμονία που είχε στους δύο τελικούς που συμμετείχε (1974, 1978) ήταν ηττήθηκε διαδοχικά από Γερμανία και Αργεντινή.
Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Μουντιάλ οι "οράνιε" επιβλήθηκαν 3-2 της Ουρουγουάης, η οποία δεν κατάφερε να φτάσει έως το....
τέρμα μετά από 60 χρόνια. Ο Φαν Μπρόνκχορστ στο 18΄ άνοιξε το σκορ και μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος, οι Σνάιντερ (70΄) και Ρόμπεν (73΄) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η "Σελέστε" είχε ισοφαρίσει στο 41΄ με τον Φορλάν και μείωσε στις καθυστερήσεις (92΄) με τον Μ.Περέιρα. Η σημερινή ήταν η 14η συνεχόμενη νίκη των Ολλανδών σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών αγώνων της διοργάνωσης.
Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες της "Σελέστε" να μαρκάρουν σε όλο το γήπεδο και να μην επιτρέπουν στους σαφώς πιο...ποιοτικούς Ολλανδούς να βγάλουν επικίνδυνες φάσεις. Η κλάση των παικτών του Φαν Μάρβικ "μίλησε" σε καθοριστικό σημείο του αγώνα κι όλα τελείωσαν μέσα σε τρία λεπτά!
Χωρίς να είναι καλύτερη η Ολλανδία, πήρε το προβάδισμα στο 18΄ με το καταπληκτικό γκολ του Φαν Μπρόνκορστ, ο οποίος μεταξύ σέντρα και περιοχής των Ουρουγουανών, από πλάγια αριστερά, έπιασε το βολέ κι έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο του Μουσλέρα που ήταν αδύνατο να αντιδράσει (0-1). Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε. Η ομάδα του Ταμπάρες ήταν εκείνη που ζητούσε περισσότερο το γκολ, απ΄ ότι οι "οράνιε", οι παίκτες της οποίας, τουλάχιστον, στα πρώτα 45 λεπτά δεν ήταν σε καλή βραδιά.
Η Ουρουγουάη έφτασε τελικά στην ισοφάριση στο 41΄. Ο Ντιέγκο Φορλάν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, κάθετα προς την εστία του Στεκέλενμπουργκ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του (1-1).
Βλέποντας την ομάδα του να μην λειτουργεί σωστά στη μεσαία γραμμή, ο Φαν Μάρβικ έριξε στο ματς στην επανάληψη τον Φαν Ντερ Φάαρτ αντί του Ντε Ζέου. Η πρόθεση του Ολλανδού ομοσπονδιακού να παίξει πιο επιθετικά η ομάδα του ήταν σαφής, ωστόσο, η ομάδα που "άγγιξε" πρώτη το γκολ ήταν η Ουρουγουάη. Από λάθος γύρισμα ο Στεκέλενμπουργκ επιχείρησε να διώξει η μπάλα κόντραρε στον Καβάνι και στην άδεια από τερματοφύλακα εστία ο Α. Περέιρα επιχείρησε να σκοράρει. Ο Φαν Μπρόνκχορστ, όμως, ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ...
Η μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία ήρθε στο 68΄ με τον Μουσλέρα να απομακρύνει το σουτ του Φαν Ντερ Φάαρτ και στο "ριμπάουντ" ο Ρόμπεν αστόχησε απελπιστικά. Ο άνθρωπος που πήρε...από το χέρι τους "οράνιε" με τη Βραζιλία, ο Γουέσλι Σνάιντερ "κτύπησε" και πάλι στο 70΄. Ο άσος της Ιντερ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι Ουρουγουανού, άλλαξε πορεία και κατέλησε στη γωνία του Μουσλέρα (1-2). Τρία λεπτά αργότερα, από σέντρα του Κάιτ και κεφαλιά του Ρόμπεν η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3. Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε με τέρμα του Μ.Περέιρα στις καθυστερήσεις (92΄).
Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Κίτρινες: Μ. Περέιρα, Κάσερες - Σνάιντερ, Μπουλαρούζ, Φαν Μπόμελ
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γκοντίν, Βικτορίνο, Γκαργκάνο, Μ. Περέιρα, Κάσερες, Πέρεζ, Α. Περέιρα (78΄ Αμπρέου), Αρεβάλο, Καβάνι, Φορλάν (84΄ Φερνάντες)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Σνάιντερ, Ντε Ζέου (46΄ Φαν Ντερ Φάαρτ), Ρόμπεν (90΄ Ελία), Φαν Πέρσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: