ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Παρουσιάστηκε το logo του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014


Σε εκδήλωση που έγινε στο Γιοχάνεσμπουργκ, παρουσιάστηκε το επίσημο λογότυπο του επόμενου Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2014 στην Βραζιλία.
Το logo είναι ένα Κύπελλο που διαμορφώνεται από τρία χέρια στα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας (πράσινο-κίτρινο), ενώ η λέξη 2014 αναγράφεται με κόκκινα γράμματα.
Για την επιλογή του σχεδίου, το οποίο θα είναι ραμμένο στις φανέλες των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο επόμενο Μουντιάλ, συστάθηκε μία επιτροπή η οποία αποτελείτο από τον πρόεδρο της.... βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ρικάρντο Τεϊξέιρα, τον εκτελεστικό γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βαλκέ, τον αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιεμέγερ, τον συγγραφέα Πάουλο Κοέλιο, την τραγουδίστρια Ιβέτ Σανγκάλο, το μοντέλο Ζιζέλ Μπούντσεν και τον σχεδιαστή Χανς Ντόνερ.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του logo, ο Ρικάρντο Τεϊξέιρα δήλωσε μεταξύ άλλων πως "ο κόσμος θα γίνει πιο... βραζιλιάνικος το 2014 όπως έγινε πιο... νοτιοαφρικανικός το 2010", ενώ από την πλευρά του ο Γιόζεφ Μπλάτερ ευχήθηκε καλή τύχη στην χώρα όπου "το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία", όπως επεσήμανε.
http://www.contra.gr/Soccer/World/WorldCup/280382.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: