ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΠΑΟΚ - Οι 38 ημέρες του κύριου Μπερέτα



Κι όμως! Έγραψε ιστορία! Ο Μάριο Μπερέτα αισίως έκλεισε ένα μήνα και κάτι στον πάγκο του ΠΑΟΚ και ναι, είναι από τους λίγους προπονητές που δεν…χάρηκε ένα επίσημο παιχνίδι στην πλέον, πρώην ομάδα του!
Ο Μάριο Μπερέτα ήρθε δίχως θόρυβο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, στις 14 Ιουνίου με καλές προδιαγραφές. «Θα αποκτήσουμε ιταλική φινέτσα και νοοτροπία», διαδιδόταν στους γύρω δρόμους της Τούμπας.
38 μέρες μετά; «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον κ. Mario Beretta στον οποίο εύχεται κάθε...

επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».
Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στα Γερμανικά εδάφη, και το βράδυ αποχαιρετά τον προπονητή του, ύστερα από κοινή απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη, του Ηλία Βιολίδη και του Ζήση Βρύζα, έξι μόλις μέρες πριν τα κρίσιμα ματς για τα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ!
Αυτός δεν είναι ΠΑΟΚ!
Το καλοκαίρι ως συνήθως είναι μια χαρούμενη εποχή και άκρως διασκεδαστική. Όχι όμως και για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ βλέποντας φέτος την ομάδα τους στα πρώτα φιλικά παιχνίδια!

Και αν τα αποτελέσματα τους δεν έχουν καμμία σημασία, η εικόνα που παρουσίαζε ο «Δικέφαλος» ήταν αποκαρδιωτική και τα πράγματα έγιναν χειρότερα από την στιγμή που οι αντίπαλοι στα περισσότερα από αυτά είχαν υποδεέστερο επίπεδο.

Ομάδα χωρίς αγωνιστικό πλάνο, παίκτες που δεν δένουν…ούτε με σχοινί στο γήπεδο, δίχως νοοτροπία νικητή και αυτοπεποίθηση.

Ευθύνες που σίγουρα πιστώνονται στον προπονητή που έδειχνε ανίκανος να ανατρέψει την κακή εικόνα της ομάδας ενώ είχε χάσει την… μπάλα και στα αποδυτήρια!
Τα λάθη του Μπερέτα
Άργησε να προσαρμοστεί: Ο Μπερέτα ζήτησε χρόνο ώστε να μάθει και να τον μάθουν οι παίκτες του. Ο Ιταλός τεχνικός ήθελε να βάλει την δική του φιλοσοφία στα αποδυτήρια κάτι που δεν κατάφερε ποτέ…

Οι δοκιμές που έκανε-και καλά έκανε στα φιλικά- δεν του βγήκαν, αυτό που επιχείρησε με άλλαγες στην άμυνα και τα χαφ έπεσε στο κενό αποδεικνύοντας ότι δεν είχε κανένα αγωνιστικό πλάνο, αφού πιάστηκε αδιάβαστος!

Αδυναμία οι στημένες φάσεις: Η δύναμη του ΠΑΟΚ πέρσυ ήταν οι στημένες φάσεις, από εκεί χτυπούσε κάθε αντίπαλο και με τους ίδιους παίκτες προσπάθησε ο Μπερέτα να …ακολουθήσει την τακτική του προκάτοχου του, Φερνάντο Σάντος.

Πέτυχε ακριβώς το αντίθετο! Το μεγάλο όπλο έγινε η μεγαλύτερη πληγή για τον «Δικέφαλο» με τους ποδοσφαιριστές να μοιάζουν σαστισμένοι και χαμένοι στο γήπεδο.

Οι ήττες στα φιλικά: Σίγουρα, τα αποτελέσματα δεν μετράνε σε αυτή την φάση αλλά αποτελούν τα πρώτα δείγματα της κάθε ομάδας που χτίζεται για την νέα περίοδο στην προετοιμασία.

Το βασικό στάδιο ολοκληρώθηκε και ο Μπερέτα δεν είχε καταλήξει ακόμα σε συγκεκριμένο σχήμα ενώ δεν γνώριζε ποιον παίκτη να εμπιστευτεί.

Βέβαια, οι απουσίες του Λίνο, Κοντρέρας Ίβιτς και Βιεϊρίνια για κάποιες μέρες λόγω των τραυματισμών δεν τον βοήθησαν αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει καμμία δικαιολογία για το έργο του.

Μύλος με Πάμπλο: Σαν να μην έφταναν οι ήττες και οι κακές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, προστέθηκε και το πρόβλημα του Πάμπλο Γκαρσία στο τελευταίο φιλικό επί Γερμανικού εδάφους κόντρα στην Νυρεμβέργη.

Η απουσία του Ουρουγουανού από το παιχνίδι, ενώ είχε δηλωθεί στις αρχικές συνθέσεις έκανε τους πάντες στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο να αναλογιστούν.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση ήταν ότι ο παίκτης είχε πονοκέφαλο και ζαλιζόταν, αλλά στην συνέντευξη του 33χρονου την Τρίτη προς όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία της ομάδας, τα πράγματα έγιναν όλο και πιο περίπλοκα.

«Έχω μεγάλη θέληση να παίξω. Όταν αυτό, όμως, δεν θα ισχύει πια, θα κάνω μόνος μου ένα βήμα δεξιιά και θα παραιτηθώ», δήλωνε λίγες ώρες πριν το ματς με την Νυρεμβέργη προοικονομόντας τα όσα θα ακολουθούσαν.

Το μαρτύριο άλλης μιας ήττας τελειώνει, την οποία την παρακολούθησαν από τις εξέδρες του Μπαντ Μπρουκενάου οι Ζαγοράκης και Βρύζας έχοντας προφανώς στο μυαλό τους τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις εμφανώς προβληματισμένοι.

Ο Μπερέτα, από την άλλη πλευρά στον…κόσμο του αφού μετά από ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας του, είχε να πει ότι:

«Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά καλά! Δεν δικαιούμασταν την ήττα κι ευτυχώς σκοράραμε έστω και στο τέλος. Είχαμε 4-5 πολύ σημαντικές ευκαιρίες όχι μόνο για να ισοφαρίσουμε αλλά και για να προηγηθούμε. Πιστεύω ότι η αντίπαλη ομάδα έκανε μόνο μια κλασική ευκαιρία και σκόραρε. Κατά τα άλλα δεν μας απείλησε»!

Έμελλε όμως να είναι και οι τελευταίες δηλώσεις του ως προπονητής του ΠΑΟΚ! Η διοίκηση αποφάσισε, παίρνοντας σαφώς ένα μεγάλο ρίσκο, έξι μέρες πριν τα κρίσιμα παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ, να «ξηλώσει» τον Μπερέτα δίνοντας έτσι ένα γερό ταρακούνημα και στους παίκτες.

Να τονώσει την χαμένη ψυχολογία του τμήματος ώστε να άλλαξει άρδην το κακό κλίμα και η αρνητική ενέργεια στα αποδυτήρια.

Με λίγα λόγια, η ομάδα να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της, με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο της.
http://www.sportnet.gr/report.php?id=231101

Δεν υπάρχουν σχόλια: