ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

«Εξάρες» και πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Ολυμπιακός - Μπέσα 6-1

Στη... σκιά της αποθεωτικής υποδοχής του Αλμπερτ Ριέρα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της αλβανικής Μπέσα με 6-1 (46', 78' Ντουντού, 53' Ντάρμπισιρ, 75', 90' Μαρέσκα, 88' Φετφατζίδης - 49' Λαζαρέφσκι) στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη» και πήρε την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με... την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Η ομάδα από το Ισραήλ, παρά την ήττα της με 2-1 στο Μαυροβούνιο από τη Μόγκρεν Μπούντβα προκρίθηκε χάρη στο 2-0 της πρώτης συνάντησης.

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 29 Ιουλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα είναι επίσης κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα εκτίσουν τη 2η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τους, ενώ ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ στις 5 Αυγούστου.

* H UEFA απέκλεισε την Μαγιόρκα από το Europa League, κρίνοντας ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Εντυπωσιασμένος ο Ριέρα, άφεση αμαρτιών ζητά ο Ριβάλντο 

Εντυπωσιασμένος από την «θερμή» υποδοχή που του επεφύλαξαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δήλωσε ο Άλμπερτ Ριέρα που βρέθηκε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπέσα.

«Είναι απίστευτο. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Ολυμπιακού. Για τα υπόλοιπα θα έχουμε αρκετό χρόνο να τα πούμε στη συνέχεια» ήταν η δήλωση του Ισπανού άσου.

Στο φαληρικό γήπεδο βρέθηκε και ο Ριβάλντο, ο οποίος με δηλώσεις του ευχήθηκε να έχει λάβει... άφεση αμαρτιών από τους φίλους της πειραϊκής ομάδας.

«Τα τρία χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό ήταν από τα καλύτερα της ζωής μου. Ελπίζω οι φίλαθλοι της ομάδας να με έχουν συγχωρέσει για τον τρόπο με τον οποίο έφυγα. Περιμένω να με συγχωρέσουν για κάποια πράγματα που συνέβησαν, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

» Έζησα με τον Ολυμπιακό τα δυνατότερα συναισθήματα» είπε.

Ο Ριβάλντο ρωτήθηκε επίσης για τον Ριέρα. «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά θα έχει μεγάλη πίεση γιατί η ομάδα πέρυσι δεν πήρε το πρωτάθλημα» απάντησε.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά το εμφατικό 5-0 στα Τίρανα, την περασμένη εβδομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν και Νέο Φάληρο την Μπέσα με 6-1, σημειώνοντας όλα τα γκολ τους στο β' ημίχρονο!

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την αγωνιστική ραθυμία των περισσότερων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. «Ανόρεχτοι» μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα και χωρίς την ώθηση από την εξέδρα, οι παίκτες του Λίνεν δεν είχαν κίνηση και απλότητα στο παιχνίδι τους.

Η Μπέσα, που αμυνόταν σε όλο τον αγώνα, δεν απειλήθηκε ούτε μια φορά στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υποτονικοί κι έτσι το 0-0 ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Με την έναρξη της επανάληψης, όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Λίνεν πέρασε στον αγώνα τους Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου αντί των Ζαϊρί και Όσκαρ, προκειμένου να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Δεν είχαν συμπληρωθεί λοιπόν 20'' από τη σέντρα στο β' ημίχρονο, όταν ο Ντουντού με ωραίο μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 49', όμως, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με ωραίο γκολ του Λαζαρέφσκι από απευθείας εκτέλεση φάουλ, καθώς ούτε το τοίχος ούτε ο Πάρντο (στο πρώτο σουτ που του έγινε) είχαν σωστή θέση.

Στο 53' ήταν η σειρά του Ντάρμπισιρ να ανοίξει το δικό του εφετινό «λογαριασμό» στους σκόρερ του Ολυμπιακού, καθώς με ωραίο δεξί τεχνικό σουτ νίκησε τον Μπακάι. Στο 66' ο Μιραλάς δέχθηκε την 50αρα πάσα του Ντάρμπισιρ, κοντρόλαρε ωραία και πλάσαρε πάνω από τον Αλβανό τερματοφύλακα στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Ο Βέλγος διεθνής μπορεί να μη σκόραρε στη συγκεκριμένη φάση, ήταν όμως ο δημιουργός του τρίτου γκολ της ομάδας του, όταν στο 75' σέντραρε με ακρίβεια στον Μαρέσκα που με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Μπακάι.

Στο 78' ο Ντουντού πέτυχε το δεύτερο τέρμα του, σπρώχνοντας από το ένα μέτρο τη μπάλα στα δίχτυα σε φάση διαρκείας.

Το «ερυθρόλευκο πάρτι» ολοκληρώθηκε με ακόμη δύο γκολ, ένα από τον Φετφατζίδη στο 88' (το «παρθενικό» του πιτσιρικά στην πρώτη ομάδα) κι άλλο ένα από τον Μαρέσκα στο 90'. 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4' Κάθετη πάσα του Ντιόγκο στον Μιραλάς, ο Μπακάι πέφτει στα πόδια του και διώχνει

15' Αψυχο σουτ του Ραούλ Μπράβο μετά από κόρνερ, μπλοκάρει ο Μπακάι

* Σημαντικός αριθμός φίλων του Ολυμπιακού βρίσκεται έξω από το γήπεδο φωνάζοντας συνθήματα και αποθεώνοντας τον Αλμπέρτ Ριέρα. Ο Ισπανός παρακολουθεί τον αγώνα, όπως και ο Ριβάλντο!

46' ΓΚΟΛ 1-0 Μακρινό σουτ του Ντουντού και ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ σε ένα κακό χωρίς φάσεις ματς

47' ΓΚΟΛ 1-1 Ο Λαζαρέφσκι εκτέλεσε ένα πολύ ωραίο φάουλ έξω από την περιοχή και προς τα δεξιά και νίκησε τον Πάρντο

54' ΓΚΟΛ 2-1 Πλασέ του Ντάρμπισιρ έξω από την περιοχή και ο Ολυμπιακός παίρνει και πάλι το προβάδισμα

65' Ο Μιραλάς πήρε την μπάλα από τον Ντάρμπισιρ αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι

75' ΓΚΟΛ 3-1 Υποδειγματική σέντρα του Μιραλάς, κεφαλιά από κοντά του Μαρέσκα και γκολ

78' ΓΚΟΛ 4-1 Οι Πειραιώτες κάνουν πάρτι στα καρέ της Μπέσα και ο Ντουντού σκοράρει εξ επαφής

89' ΓΚΟΛ 5-1 Όμορφα αριστερό σουτ από τον Φετφατζίδη που αφύλακτος σκοράρει

90' Αφύλακτος ο Μήτρογλου μπροστά σε άδειο τέρμα χάνει την ευκαιρία να σκοράρει

90' ΓΚΟΛ 6-1 Ο Μαρέσκα κάνει τις... εξάρες για τον Ολυμπιακό

Διαιτητής: Λι Πρόμπερτ (Αγγλία)

Κίτρινες: Αλίγιου, Πότσι, Οσμάνι, Γιακούπι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (46' Ντάρμπισιρ), Μιραλάς, Όσκαρ (46' Μήτρογλου), Ντιόγο (69' Φετφατζίδης).

ΜΠΕΣΑ (Σφετίμ Ντούρο): Μπακάι, Αλίγιου, Γιακούπι (76' Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χατζιμπούλιτς, Πότσι, Ντάμπι (71' Στίνι), Τσικαλέσι (84' Τράγκαϊ), Ντος Σάντος, Οσμάνι.
Προκρίθηκε η Μακάμπι

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι τελικά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Ισραηλινοί ηττήθηκαν εκτός έδρας με 2-1 από την Μόγκρεν στον επαναληπτικό του β' γύρου, αλλά η νίκη τους με 2-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, τους χάρισε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Από πολύ νωρίς πήρε το προβάδισμα στο σκορ η Μακάμπι και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό με τον Μεντουντζανίν. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 58' χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκλούσεβιτς, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-1 στο 80', βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο και η Μακάμπι πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες.

Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αργότερα (21:30) την Μπρέσα στο Καραϊσκάκη, ενώ βρίσκεται με ενάμιση πόδι στον γ' γύρο εξαιτίας του 5-0 από τον πρώτο αγώνα.

http://sports.in.gr/football/europe/europaleague/article/?aid=1231053124

Δεν υπάρχουν σχόλια: