ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Επιστημονική απόδειξη της χρήσης του 666 στον barcode.

Μετά από επιθυμία αναγνώστη και σχολιαστή μας σε προηγούμενη αναρτησή μας για την Κάρτα και τον Barcode αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο του Φιλούμενος με επιστημονικές αποδείξεις για την χρήση του αριθμού 666.
Σε αυτή τη σελίδα θα δούμε πως ίσως ο γραμμωτός κώδικας σχετίζεται με.....το αριθμό του θηρίου χξς (666) στα διάφορα προϊόντα, πιστωτικές κάρτες, ταυτότητες και πιθανόν σε άλλα μέσα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Μέθοδος: Υποστηρίζεται ότι το 666 βρίσκεται στο Bar Codes και συγκεκριμένα στις τρεις μεγαλύτερες μπάρες. Για να κατανοηθεί αυτό πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτές οι τρεις μπάρες αποτελούν και αυτές από μόνες τους αριθμούς του γραμμωτού κώδικα. Αυτό θα γίνει 1) παρουσιάζοντας τα χαραχτηριστικά του γραμμωτού κώδικα και
2) κοιτώντας αν οι τρεις αυτές μπάρες παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά
Τι είναι: Ο γραμμωτός κώδικας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εναλλαγή άσπρων και μαύρων γραμμών για την παράσταση αριθμών ώστε να είναι εύκολα αναγνώσιμοι από τις ηλεκτρονικές μηχανές- υπολογιστές Τα πιο γνωστά συστήματα γραμμωτού κώδικα είναι το U.P.C. (Universal Product Code) και το E.A.N. 13 (European Article Numbering) . Υποστηρίζεται ότι το τελευταίο θχρησιμοποιηθεί για την αναγραφή στις ηλεκτρονικές ταυτότητες. 1) Ε.Α.Ν-13 : Σημαίνει Ευρωπαϊκή Αρίθμηση Αντικειμένων και αποτελείται από 13 ψηφία. Το πρώτο είναι ξεχωριστό ενώ τα υπόλοιπα 12 είναι χωρισμένα στα δύο ένα αριστερά και ένα δεξιά.
1ο ψηφίο
Γράφεται αριστερά πρώτος από όλους και με αραβική μορφή (αριθμός δηλαδή)
7 πρώτα
Υποδηλώνουν την χώρα προέλευσης και τον κατασκευαστή
5 επόμενα
Μας δείχνουν τον τύπο του προϊόντος

Τελευταίο ψηφίο
Είναι το ψηφίο ελέγχου με το οποίο ο υπολογιστής ελέγχει αν διάβασε σωστά τον κώδικα
Βοηθητικοί Χαραχτήρες
Είναι οι πιο μακριοί χαραχτήρες και βρίσκονται ένας στην αρχή, ένας στην μέση και ένας στο τέλος. Ο μεσαίος χωρίζει τα 12 στοιχεία σε δύο υπό πεδία των 6 στοιχείων.
2) Παράσταση Ψηφίων: Κάθε ψηφίο αποτελείται από μια αλληλουχία άσπρων και μαύρων γραμμών. Η αλληλουχία μαύρου (1) – άσπρου (0) πρέπει να γίνεται τέσσερις φορές. Επίσης κάθε ψηφίο αποτελείται από επτά μονάδες (modules) πλάτους 0.33 χιλιοστών η κάθε μία. Δηλαδή κάθε ψηφίο έχει πλάτος 2.31 χιλ. = 7 ´ 0.33. Κάθε μέρος μαύρου ή άσπρου μπορεί να αποτελείται από παραπάνω από ένα modules.
ΔΗΛΑΔΗ: 1 ψηφίο = 7 ´ 0.33modules = 4 εναλλαγές άσπρου μαύρου = 2.31 χιλ. Είναι δυνατό να υπάρχει μεγέθυνση και σμίκρυνση της παράστασης αλλά σε περίπτωση σμίκρυνσης δεν επιτρέπεται το module να είναι κάτω από 0.23 χιλ. Επίσης:

Κωδικοποίηση αριστερού & δεξιού πεδίου: Κάθε ψηφίο του κώδικα μπορεί να παραστεί με 3 τρόπους. Οι πρώτοι δύο χρησιμοποιούνται για την κωδικοποίηση στο αριστερό πεδίο ενώ ο τρίτος στο δεξί.
Α) Ο Α και ο Β έχουν μεταξύ τους ανάποδη αντιστροφή
Β) Ο Α και ο C έχουν μεταξύ τους αντίστροφή (αρνητικό)
Γ) Ο Β και ο C έχουν μεταξύ τους κατοπτρική αντιστροφή
Δ) οι Α και Β είναι μονοί (αρχίζουν από 0)
Ε) Ο C είναι περιττοί (αρχίζουν από 1)
Αυτά παραπάνω είναι και τα χαραχτηριστικά του γραμμωτού κώδικα που πρέπει να έχουν και οι τρεις επίμαχες μπάρες
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΘΜΩΝ:
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ 666
3) Βοηθητικοί χαραχτήρες και 666: όπως είδαμε παραπάνω εκτός από τους 12 χαραχτήρες υπάρχουν άλλοι τρεις οι οποίοι είναι αμετάβλητοι και αποκαλούνται «μπάρες ασφαλείας» ή “guard bars”. Αυτοί οι χαραχτήρες βρίσκονται στην αριστερή και δεξιά άκρη και στο μέσο και είναι μακρύτεροι από τους άλλους. Αυτό που θα αποδείξουμε είναι ότι αυτοί οι τρεις χαραχτήρες είναι ο αριθμός του θηρίου κατά 99%.
Αυτοί οι χαραχτήρες είναι οι κάτωθι:
πρακτικά είναι αυτοί εδώ έτσι ώστε να έχουμε 4 εναλλαγές άσπρου μαύρου.
Δηλαδή κάνουμε την ‘υπόθεση’ ότι η πρώτη και η τελευταία άσπρη γραμμή δεν ανήκουν στο περιθώριο. Μα είναι ΥΠΟΘΕΣΗ; ΟΧΙ δεν είναι γιατί το λευκό περιθώριο στον γραμμωτό κώδικα πρέπει

1) να υπάρχει οπωσδήποτε αριστερά και δεξιά,
2) να έχει ορισμένο πλάτος (10 modules) και ονομάζεται ήσυχη ζώνη “quiet zone”. Κοιτάξτε όλα τα προϊόντα και θα καταλάβετε.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: όπως είπαμε παραπάνω οι χαραχτήρες στο αριστερό πεδίο αρχίζουν από 0 και καταλήγουν σε 1. Εκείνοι στο δεξιό αρχίζουν από 1 και καταλήγουν στο 0. Με αυτό συνεπάγεται ότι σαρωτής (scanner – light pen) είτε κινείται από αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα το πρώτο που συναντάει είναι το 0 (λευκό περιθώριο). Αν δεν υπάρχει λευκό περιθώριο έχουμε πρόβλημα.
(Ολοκάθαρο παράδειγμα λευκού περιθωρίου σε προϊόν με σκούρο πλαστικό υλικό συσκευασίας).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: οι τρεις βοηθητικοί χαραχτήρες παρουσιάζουν τα εξής
1) εμφανίζουν 4 εναλλαγές άσπρου – μαύρου
2) ο δεξιός είναι αντίστροφος και κατοπτρικός του αριστερού
3) ο αριστερός είναι ο περιττός αριθμός (0101) ενώ ο δεξιός ο άρτιος (1010)
ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ δηλαδή τα χαραχτηριστικά του γραμμωτού κώδικα και αντιπροσωπεύουν κάποιον αριθμό. Ποιος είναι αυτός; Ο μοναδικός αυτός αριθμός που παρουσιάζει 4 εναλλαγές σε 4 μονάδες πλάτους και δεν συγχέεται με άλλους είναι ο αριθμός 6. Κοιτώντας κανείς παραπάνω το διάγραμμα των αριθμών θα δει ότι ο αριθμός 6 αποτελείται από 4 εναλλαγές συνεχόμενες και τα επόμενα modules άσπρα δηλαδή 0. Δηλαδή είτε 0000101 είτε 0101 δεν υπάρχει διαφορά
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΜΠΑΡΑ: η μεσαία μπάρα όντως δεν χρειάζεται αν δεν υπάρχει παραπάνω από μια κωδικοποίηση του γραμμωτού κώδικα. Αντιθέτως υπάρχουν 3 όπως είδαμε μορφές κωδικοποίησης και η μεσαία μπάρα χρησιμεύει για να ξεχωρίζει τους αριστερούς από τους δεξιούς. Θα σκεφτεί κανείς: γιατί να υπάρχει παραπάνω από μία κωδικοποίηση ώστε να χρειάζεται η μεσαία μπάρα; Ρωτήστε αυτούς που έφτιαξαν και προώθησαν τον γραμμωτό κώδικα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Μετά από το θέμα που δημιουργήθηκε με τον εν λόγω αριθμό έγιναν μελέτες από ηλεκτρονικούς και επιστήμονες οι οποίοι απέδειξαν πως εμπεριέχεται το 666 στον Bar Code. Η κατασκευάστριες εταιρίες αρνήθηκαν να τον αλλάξουν γιατί η αλλαγή θα κόστιζε και έπειτα αυτός ο τρόπος κωδικοποίησης τους διευκολύνει αφάνταστα.
http://koukfamily.blogspot.com/2010/07/666-barcode.html

1 σχόλιο:

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Καλησπέρα Κώστα . Είναι σωστή η ανάρτηση αυτή αλλά τα συμπεράσματά της στο τέλος είναι λάθος . Δεν υπάρχει συσχετισμός με το 666 (τα είπα και στον Θάνο) . Ρίξε μια ματιά εδω : http://originalmakedon.blogspot.com/2009/11/bar-code.html

Νομίζω πως θα αναθεωρήσεις ... για να δούμε !!!
Σε χαιρετώ προς το παρόν .