ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Κατέρρευσε ο Πλατινί

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος κατέρρευσε λίγες ώρες πριν τον τελικό του Μουντιάλ. "Είναι εντάξει", τονίζουν από την UEFA.
 Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για καρδιακή πρσοβολή, ωστόσο οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Το περιστατικό συνέβη στο εστιατόριο "Pigalle" της περιοχής Σαντόν (πολυτελές προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ). Ο 55χρονος Πλατινί διπλώθηκε στα δύο πάνω στο τραπέζι και στη συνέχεια έπεσε από την καρέκλα του ενώ δειπνούσε.
Οι συνδαιτυμόνες του, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγέ (μέλος της τεχνικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ), και ο Σκοτσέζος πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της πατρίδας του, Αντι Ρόξμπεργκ (διευθυντής της τεχνικής επιτροπής της UEFA), σοκαρίστηκαν από το συμβάν και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο στις 22:15 (ώρα Ελλάδας). Οι τραυματιοφορείς τον μετέφεραν πάνω σε φορείο στο ασθενοφόρο και ο Πλατινί διακομίστηκε στην κλινική "Morningsides" του Γιοχάνεσμπουργκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουγέ, ο οποίος συνόδευσε τον Πλατινί στο ασθενοφόρο έδειχνε ιδιαίτερα ανήσυχος, έχοντας ο ίδιος υποστεί καρδιακή προσβολή πριν από μία αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Λιντς. Τονίζεται δε ότι ο πρώην άσος της Γιουβέντους είναι μανιώδης καπνιστής.
"Ο Μισέλ καθόταν στην κεφαλή του τραπεζιού και ξαφνικά έπεσε στα αριστερά και χτύπησε στο έδαφος. Εμοιαζε με καρδιακό επεισόδιο και είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι", δήλωσε ένας από τα άτομα που βρισκόταν στο τραπέζι.
Ο απεσταλμένος στη Νότια Αφρική της αγγλικής εφημερίδα "The Mirror", Τζον Κρος, αποκάλυψε πρώτος το θέμα το βράδυ της Παρασκευής (9/7) και από την ΟΥΕΦΑ η πρώτη αντίδραση κάνει λόγο για απλή λιποθυμία και όχι καρδιακή προσβολή. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος της UEFA έχει τις αισθήσεις του. Ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, Γουίλιαμ Γκάιλαρντ, πρόσθεσε ότι "είναι εντάξει. Υπέφερε από κρύωμα και λίγο γρίπη και λιποθύμησε πριν φάει στο εστιατόριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: