ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Έφυγε" ο Γιώργος Δασκαλόπουλος


Νέα οδυνηρή απώλεια για τον κλάδο των αθλητικών συντακτών, καθώς πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι για την στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας και ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, προδομένος, σύμφωνα με τις πρώτες γνωματεύσεις, από την καρδιά του (ανακοπή), σε ηλικία 45 χρονών.

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος γεννήθηκε το 1965 στο Παλαιοψάρι Φωκίδας και μπήκε στη δημοσιογραφία ακολουθώντας τα βήματα του αδελφού του Αντώνη Δασκαλόπουλου. Αρχισε την καριέρα του από τον ΦΙΛΑΘΛΟ, εργάστηκε στην ΟΜΑΔΑ και τα.....

τελευταία 20 χρόνια δούλευε στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ.

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος διακρινόταν για το μαχητικό του πνεύμα και είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, έχοντας διατελέσει εκπρόσωπος των συναδέλφων του από το ΦΩΣ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενώ για δύο χρόνια ήταν και μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΤ.

Ηταν αγαπητός στον χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά και μεταξύ όλων των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, είτε αυτό είχε να κάνει με τα θέματα του Ολυμπιακού, είτε με ελεύθερα θέματα, είτε με το ρεπορτάζ των επαρχιακών ομάδων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, που συνεδρίασε εκτάκτως, αμέσως μετά το άγγελμα της θλιβερής είδησης, εκφράζει την οδύνη του για τον χαμό του Γιώργου Δασκαλόπουλου και απευθύνει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, ενώ αποφασίστηκε να σταλεί στεφάνι στην κηδεία του, στην οποία θα παραστεί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου.



Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Γιώργου Δασκαλόπουλου του Κων/νου, που πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 45 ετών.

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος γεννήθηκε στο Παλαιοξάρι Φωκίδος το 1965 και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκινάει το 1986 στην «ΑΥΡΙΑΝΗ» και στη συνέχεια εργάστηκε στον «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ», στον «ΦΙΛΑΘΛΟ», στην «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» και από τον Νοέμβριο του 1987 έως και το τέλος της σύντομης ζωής του στο «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», στο οποίο διατηρούσε και προσωπική στήλη.

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία, ανέπτυξε και έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Είχε κατ’ επανάληψη εκλεγεί μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενώ διετέλεσε Εφορος στο Δ.Σ. του ΠΣΑΤ.

Ως άνθρωπος υπήρξε έντιμος και αγωνιστής. Ηταν καλοσυνάτος, ευγενικός πάντοτε γελαστός και ευχάριστος. Οι συνάδελφοί του θα τον θυμούνται για την πραότητα του χαρακτήρα του και τις καλές του προθέσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά έναν έντιμο και άξιο συνάδελφο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: