ΣΙΝΕ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αγώνας δρόμου για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων

Μέχρι την Κυριακή θα έχουν επιδοθεί τα 30.000 φύλλα πορείας στους οδηγούς φορτηγών και βυτιοφόρων, με τα ιδιωτικά βυτιοφόρα να κάνουν πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένου να φουλάρουν τα πρατήρια με καύσιμα. Στο “χορό” έχουν μπει και τα στρατιωτικά βυτιοφόρα προκειμένου να εφοδιάσουν με καύσιμα τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία και τα πλοία Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 250 πρατήρια στην Αττική έχουν εφοδιαστεί πλήρως και πιθανότατα μέχρι την Κυριακή (1/8) η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Στον Ασπρόπυργο, ο ανεφοδιασμός τον βυτιοφόρων γίνεται κανονικά, όπως και στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, στο νομό Θεσσαλονίκης, μετά τις χθεσινές εντάσεις.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) επιταγμένα βυτιοφόρα αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη από τα διυλιστήρια Καλοχωρίου, με συνοδεία περιπολικών, ενώ στην περιοχή ,από τους συγκεντρωμένους απεργούς, παραιτήθηκαν δύο μέλη του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών.

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στα διόδια Ελευσίνας, όταν οι συγκεντρωμένοι οδηγοί, επιτέθηκαν σε βουλγαρικά βυτιοφόρα, θεωρώντας ότι σπάνε την απεργία.Ομάδα των ΜΑΤ, έσπευσε στο σημείο καταστέλλοντας τις μικρο εντάσεις που δημιουργήθηκαν.

Με ισχυρή αστυνόμευση 7 επιταγμένα φορτηγά ξεκίνησαν από το Βόλο προς ανεφοδιασμό της περιφέρειας όπου εντοπίζεται το εντονότερο πρόβλημα.

“Τρέχουν” να δώσουν τα φύλλα πορείας

Στο μεταξύ με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν δέχονται τα φύλλα επίταξης και αυτά θυροκολλούνται, ενώ σύμφωνα με τον οδηγό φορτηγού δημόσιας χρήσης Χρήστος Κανελλόπουλο, που έχει λάβει φύλλο επίταξης, ο φόβος για εντάσεις και καταστροφή του οχήματος του, δεν του επιτρέπει να βγει στο δρόμο ακόμα και με συνοδεία αστυνομίας, παρατηρώντας περαιτέρω ότι δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες από τις Νομαρχίες για το ποιο θα είναι το ακριβές έργο των οδηγών και των οχημάτων.

Υπουργείο: Να απομακρυνθούν τα βυτιοφόρα από τις εθνικές

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τους ιδιοκτήτες-οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, όπως παραλάβουν αυτά άμεσα, καθόσον δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Πέραν των παραπάνω κινδύνων για την οδική ασφάλεια, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα, τονίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.
http://www.contra.gr/Life/News/283108.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: