ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΜΜΕ: Ισπανική αποθέωση, γερμανική κατήφεια

Με αποθεωτικούς τίτλους και διθυραμβικά σχόλια συνόδευσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα ισπανικά ΜΜΕ την ιστορική πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ. Την ίδια ώρα στην Γερμανία υπάρχει έκδηλη απογοήτευση.
Στην ιστοσελίδα της, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Μαδρίτης, «Marca», έγραψε στον τίτλο «Είμαστε στον τελικό!!!» ενώ στη συνέχεια αναφέρει: «Με ένα γκολ του Πουγιόλ η Ισπανία πέρασε στον τελικό του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία. Η περήφανη ομάδα της "Λα Ρόχα" πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εμφάνιση της σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Μόνο η Ολλανδία μας χωρίζει από τη δόξα».
Στο μεταξύ, η επίσης μαδριλένικη, «ΑS», γράφει: «Ζήτω η Ισπανία» ενώ η καταλανική «Sport» πλέκει το εγκώμιο του «χρυσού» σκόρερ, Πουγιόλ, γράφοντας: «Γκολ του Πουγιόλ... και στον τελικό».
Η «El Mundo Deportivo» τέλος έχει ως τίτλο «Η Ισπανία στον τελικό!!!» ενώ αναφέρει στη συνέχεια: «στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, (η Ισπανία) χόρεψε τους Γερμανούς, το... ανσάμπλ του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στον τελικό του Μουντιάλ. Την Κυριακή αντιμετωπίζει την Ολλανδία στον τελικό».
Στον αντίποδα, στην Γερμανία επικρατεί κατήφεια με τη Bild να γράφει: «Είναι έξω!». Ο τίτλος της ιστοσελίδας Sport.de αναφέρει «έξω και τέλος το όνειρο της κατάκτησης του 4ου τίτλου» ενώ το «Kicker» υπογραμμίζει, «Ο Πουγιόλ τελείωσε το γερμανικό όνειρο για 4ο αστέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: