ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ριέρα: Θέλω να έρθω!

Την επιθυμία του να παίξει στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Άλμπερτ Ριέρα στον Έβαλντ Λίνεν σε επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες στο πλαίσιο της μεταγραφής του Ισπανού άσσου στους Πειραιώτες.
 Ενόψει του ραντεβού των δύο πλευρών για να συμφωνήσουν στο συμβόλαιο ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τηλεφώνησε στον αριστερό χαφ της Λίβερπουλ προκειμένου να του εκφράσει την επιθυμία να.... συνεργαστούν.

«Έλα και θα είσαι το αστέρι της ομάδας μας», φέρεται να είπε ο Λίνεν με τον παίκτη να απαντά: «Θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό, δεν έχω πρόβλημα».

Εξάλλου, ο Ισπανός μέσος έχει πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την Ελλάδα από τον αδερφό του, Σίτο, που αγωνίζεται στον Πανιώνιο.

Πήραμε το «O.K.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άλλωστε, η μεταγραφή του Ριέρα στον Ολυμπιακό έχει μπει στην τελική ευθεία, όπως σας γράφαμε και χθες.

Από την ΠΑΕ επιβεβαίωναν χθες το προφορικό «O.K.» των Άγγλων, ωστόσο δεν έκαναν λόγο σε καμία περίπτωση για οριστική συμφωνία μια και περιμένουν το επίσημο έγγραφο της διοίκησης της Λίβερπουλ (αναμένεται σήμερα).

«Θα γίνει δεκτή»

Όπως σας ενημερώσαμε, άλλωστε, με χθεσινό ρεπορτάζ, ο Εντουάρντο Μασία, ο άνθρωπος που παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές της Λίβερπουλ, διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι η πρόταση των «ερυθρολεύκων» για την αγορά του Ριέρα θα γίνει και τυπικά δεκτή στο σημερινό Δ.Σ. των «ρεντς».

Το ραντεβού

Στο μεταξύ, έχοντας το «O.K.» της Λίβερπουλ ο Ολυμπιακός άρχισε χθες τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τον παίκτη. Σήμερα αναμένεται να φιξαριστεί το ραντεβού με τον εκπρόσωπο του Ισπανού και ενδεχομένως αύριο να γίνει η συνάντηση με τον Ριέρα παρόντα. Ο τόπος του ραντεβού θα γίνει είτε στην Ισπανία (το πιο πιθανό), είτε στην Ελλάδα, είτε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη (λέγεται για Γενεύη).

Οι απαιτήσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ριέρα ξεκινάει τις απαιτήσεις του από τα 2,2 εκ. ευρώ με διάθεση να πέσει μέχρι τα 2 εκ. ευρώ. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός ξέροντας ότι παίρνει πολύ λιγότερα στη Λίβερπουλ αρχίζει από το 1,5 εκ. ευρώ. Εκτιμάται ότι κάπου στη μέση μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή» για να ολοκληρωθεί η μεγάλη μεταγραφή.

Στα 15 εκ. ευρώ

Αν όλα πάνε καλά και υπάρξει συμφωνία για τριετές συμβόλαιο τότε το συνολικό κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 15 εκ. ευρώ μαζί με την εφορία. Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός πέρα του συμβολαίου θα πληρώσει περίπου 5 εκ. ευρώ (4,7 εκ. λένε οι Άγγλοι) για την αγορά από τη στιγμή που ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: