ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Το παρελθόν της Γερμανίας – Ισπανίας


Οι γερμανοί έρχονται αντιμέτωποι με την πρωταθλήτρια Ισπανία στον δεύτερο ημιτελικό του φετινού μουντιάλ και όλα θυμίζουν τον τελικό του Euro του 2008 που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για τον.... τίτλο της ευρωπαϊκής πρωταθλήτριας.
Τότε ένα γκολ του Τόρες είχε χαρίσει στην Ισπανία το δεύτερο ευρωπαϊκό της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια καθώς οι «φούριας ρόχας» κέρδισαν την Γερμανία του Λεβ 1-0 στην Βιέννη. Ο αγώνας είχε εκπληκτικό ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον με την ομάδα των ισπανών χωρίς τον Νταβίντ Βίγια λόγω τραυματισμού. Ο Τόρες όμως είχε κλέψει την παράσταση και μετά από πολλές ευκαιρίες κατάφερε στο 33 να σκοράρει. Ο Μπάλακ και ο Κλοζέ από την άλλη πλευρά δεν κατάφεραν και πολλά καθώς δεν μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την ισπανική άμυνα. Το αξιοσημείωτο σε εκείνο τον αγώνα ήταν ότι τα «πάντσερ» δεν έκαναν ιδιαίτερη προσπάθεια να ανατρέψουν το σκορ και όλα έδειχναν ότι  είχαν παραιτηθεί και άφηναν τους Ισπανούς να σπαταλούν το χρόνο.
Ο προπονητής της Γερμανίας Λεβ σε συνέντευξή τύπου αναφέρθηκε σε εκείνο τον τελικό και δήλωσε ότι η Ισπανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και το 2008 ήταν πολύ καλύτερη από την Γερμανία. Τώρα όμως πρόσθεσε η Γερμανία έχει βελτιωθεί τόσο που οι δύο ομάδες είναι ισάξιες. Ο γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε ότι «Τότε χάσαμε 1-0 από την καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Ούτε πέρασε ποτέ από το μυαλό μου περί εκδίκησης για το ματς της Βιέννης». Η ομάδα του Μπόσκε δήλωσε ο Λέβ είναι « δυνατή επιθετικά και αμυντικά, ενώ παράλληλα είναι οργανωμένη ομάδα με πολύ καλή τακτική. Με εντυπωσίασε η καλή κυκλοφορία της μπάλας και ο τρόπος που αγωνίζεται αποτελεί πρότυπο για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: