ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Αναστάτωση από ρήγμα στον οικισμό Μαυροπηγής Κοζάνης

Ένα ρήγμα πλησιάζει τα πρώτα σπίτια Πτολεμαϊδα του νομού Κοζάνης καθώς ένα ρήγμα έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια του οικισμού Μαυροπηγής.
Το ρήγμα βρίσκεται μεταξύ του ορυχείου Μαυροπηγής της ΔΕΗ και του οικισμού. Το ρήγμα ξεπερνά ήδη τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ το βάθος σε ορισμένα σημεία είναι σχεδόν 1,5 μέτρο και το «άνοιγμα» αγγίζει το μισό μέτρο.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί μηχανικοί της ΔΕΗ και υπεύθυνοι του ορυχείου, οι οποίοι στις πρώτες εκτιμήσεις τους εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Όπως ανακοινώθηκε από τον νομάρχη Κοζάνης, Γιώργο Δακή, τη Δευτέρα αναμένεται και το πόρισμα μηχανικών της νομαρχίας.
Οι 600 κάτοικοι του οικισμού είναι αρκετά ανήσυχοι και ζητούν την...

μετεγκατάσταση του οικισμού. «Το ρήγμα εντοπίστηκε τυχαία, πριν από μερικές μέρες, κατά τη διάρκεια του..θερισμού των χωραφιών. Τότε το βάθος του δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο σήμερα και μπορούσε να το περάσει η θεριζοαλωνιστική μηχανή. Βλέπουμε ότι εξελίσσεται γρήγορα», τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου πληττομένων «Η Μαύρη Πηγή» Αναστάσιος Εμμανουήλ.
«Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τοποθέτησαν πάντως κάποιους ξύλινους δείκτες στο ρήγμα ώστε να παρακολουθήσουν την εξέλιξη. Κι αυτό γιατί, φυσικά, τους αφορά άμεσα, αφού, αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θα κινδυνεύσουν και εργαζόμενοι της επιχείρησης», προσθέτει ο Αναστάσιος Εμμανουήλ.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του οικισμού διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια από τη συνύπαρξή τους με το ορυχείο της ΔΕΗ και ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις οικογένειές τους.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: