ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Με δύο επιπλέον βοηθούς οι αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ

Με δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητές θα διεξάγονται οι αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις αγωνιστικές περιόδους 2010-11 και 2011-12, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIFA. Η Διεθνής Ένωση Κανονισμών Ποδοσφαίρου (IFAB) αποφάσισε, σε συνεδρίασή της, το πείραμα με τους δύο επιπλέον βοηθούς στο περυσινό Γιουρόπα Λιγκ να επεκταθεί και σε... άλλες διοργανώσεις, με κυριότερη το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έκανε γνωστό ότι η τεχνική υπο-επιτροπή της IFAB ενέκρινε αρκετά αιτήματα από ομοσπονδίες-μέλη και συνομοσπονδίες της FIFA, προκειμένου να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο με τους δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητές στη διάρκεια των σεζόν 2010-11 και 2011-12, σε συνεδρίαση που έλαβε σήμερα χώρα στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Η σχετική ανακοίνωση της FIFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια έκτακτη συνεδρίαση της IFAB, που έλαβε χώρα στη Ζυρίχη στις 18 Μαϊου 2010, η Ένωση έκανε μια ανασκόπηση του πειράματος με τους δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητές, το οποίο έγινε στο Γιουρόπα Λιγκ της UEFA για τη σεζόν 2009-10, και αποφάσισε να συνεχίσει το πείραμα έως την 126η ετήσια γενική συνέλευση της IFAB, το 2012, αλλά να μην το περιορίσει σε μια και μοναδική συνομοσπονδία».

Η σημερινή απόφαση για την επέκταση του πειράματος έχει ως αποτέλεσμα τη χρησιμοποίηση, μεταξύ άλλων, δύο επιπλέον βοηθών στο «President΄s Cup» της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, το οποίο θα διεξαχθεί 24-26 Σεπτεμβρίου, στο Λιγκ Καπ της Γαλλίας (σεζόν 2010-11) και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2010 και 2011), καθώς και σε εγχώριες διοργανώσεις της Βραζιλίας και του Μεξικού.

Στο μεταξύ, δεν πάρθηκε κάποια απόφαση για τη χρήση τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, παρά τα όσα έλαβαν χώρα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, με αποκορύφωμα τη μη κατακύρωση του γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στον αγώνα της φάσης των «16» με τη Γερμανία, μολονότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Πάντως, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η FIFA και η τεχνική επιτροπή της IFAB να συζητήσουν τον Οκτώβριο τη χρήση τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: