ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αήττητη η Ισπανία με Μαρτσένα

Οι"Φούριας Ρόχας" δεν χάνουν όποτε παίζει ο σέντερ μπακ της
Βαλένθια, Μαρτσένα.
Αν γινόταν ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο παίκτη της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια, το... χέρι κάποιου δεν θα πήγαινε ποτέ πάνω στο όνομα του Κάρλος Μαρτσένα, ενός από τους 23 των "Φούριας Ρόχας" που μετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.
Μπορεί ως σέντερ μπακ να μην έχει την ποιότητα του Κάρλες Πουγιόλ ή του Χεράρδ Πικέ, αλλά οι αριθμοί μαρτυρούν ότι... όποτε βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας, η Ισπανία δεν χάνει ποτέ!
Ο 31χρονος άσος της Βαλένθια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2002 και από τότε μετράει 59 διεθνείς συμμετοχές. Η εφημερίδα «As» ανακάλυψε πως στα 58 παιχνίδια από αυτά οι «φούριας ρόχας» δεν έχουν ηττηθεί. Περισσεύει ένα!
Αυτό με την Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2003, όπου η εθνική μας είχε νικήσει 1-0 στη Σαραγόσα με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Κι όμως, σύμφωνα με την «As», το σερί του Μαρτσένα δεν διεκόπη, αφού μόνο σ΄εκείνο το ματς ο τότε προπονητής του (Ινιάκι Σάεθ) τον είχε χρησιμοποιήσει σε ρόλο αμυντικού χαφ και παρτενέρ του Κάρλες Πουγιόλ στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Ιβάν Ελγκέρα!
Οπως και να έχει, πάντως, ακόμα κι αν αφαιρέσει κανείς το ματς με την Ελλάδα, ο Μαρτσένα κατάφερε από τον περασμένο Μάιο να γίνει ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε εθνική ομάδα, όταν συμπλήρωσε 50 αγώνες, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γκαρίντσα (49).
Με άλλα λόγια, αν ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε είναι προληπτικός, ξέρει καλά ποιον παίκτη πρέπει να χρησιμοποιήσει, την Τετάρτη εναντίον της Γερμανίας, στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2010!
http://www.woop.gr/article/3404/aettete-e-ispania-me-martsena

Δεν υπάρχουν σχόλια: