ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κάζο… μπραζιλέιρο!

Οι αποκλεισμοί της «σελεσάο» από τα ημιτελικά του Π.Κ. Οι Γάλλοι δήμιοι, το πάθημα από την Αργεντινή το 1990 και άλλες αποτυχίες. Η ήττα από την Ολλανδία και ο αποκλεισμός της Βραζιλίας από τη φάση των ημιτελικών του Μουντιάλ δεν είναι το πρώτο κάζο που έχει πάθει η «σελεσάο» στην διοργάνωση. Κατά το παρελθόν την έχει… πατήσει άλλες τρεις φορές σε νοκ άουτ αγώνα των προημιτελικών, ενώ έχει επιδείξει ακόμα 5 παρόμοια στραβοπατήματα από τα οποία στα τρία βγήκε εκτός Π.Κ. από την πρώτη κιόλας φάση της διοργάνωσης.
Το πρόσφατο 2006
Ο πιο πρόσφατος οδυνηρός αποκλεισμός, για το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας του καφέ, ήταν πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Γερμανίας. Εκεί η Βραζιλία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε, μετά την ήττα από την Γαλλία με.... 1-0. Η ειρωνεία ήταν ότι οι παίκτες της «σελεσάο» έψαχναν εκδίκηση από τους «τρικολόρ» για το 3-0 στον τελικό του «Σταντ ντε Φρανς»,το 1998. Ωστόσο, δεν πήραν ποτέ το αίμα τους πίσω…

Πριν από 20 χρόνια, στο Μουντιάλ της Ιταλίας, η Αργεντινή πέταξε εκτός Π.Κ. τη Βραζιλία στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Στη νοκ-άουτ αναμέτρηση των «16» οι Βραζιλιάνοι ηττήθηκαν 1-0 από την παρέα του Ντιέγκο Μαραντόνα και πήραν από νωρίς το αεροπλάνο της επιστροφής για την πατρίδα τους…

Δολοφονική Γαλλία!

Το 1986 η Γαλλία αποδείχτηκε.. δήμιος της «σελεσάο», αφού οι Βραζιλιάνοι έμειναν εκτός Μουντιάλ από τα προημιτελικά. Η κανονική διάρκεια του αγώνα με τους «τρικολόρ» έληξε ισόπαλος 1-1. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, αφού το σκορ δεν άλλαξε στο παραμικρό. Στη διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας οι Γάλλοι επικράτησαν 4-3 και πήραν εισιτήριο για τους «4».

Στο Μουντιάλ της Ισπανίας, το 1982, η πορεία του βραζιλιάνικου συγκροτήματος σταμάτησε στη δεύτερη φάση του θεσμού. Η «Σελεσάο» βγήκε δεύτερη στο τρίτο γκρουπ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, καθώς μόνο η πρώτη ομάδα μπορούσε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Το 1966, στα γήπεδα της Αγγλίας, η Βραζιλία δέχτηκε ένα ισχυρό χαστούκι, διότι έμεινε εκτός Π.Κ. από τους Ομίλους. Συγκεκριμένα τερμάτισε τρίτη στο Γ’ γκρουπ και αποχαιρέτησε από νωρίς τη διοργάνωση. Οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά και οχτώ πιο πριν (1954), όπου στο νοκ-άουτ ματς των «8» ηττήθηκαν 4-2 από την Ουγγαρία.

Το κακό ξεκίνημα στο θεσμό

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία έκανε το χειρότερο ξεκίνημα στη πρώτη διοργάνωση του Π.Κ. (1930), στην Ουρουγουάη, όπου έφυγε από την πρώτη φάση των Ομίλων. Το ίδιο συνέβη και το 1934 στην Ιταλία, αλλά τότε έχασε 3-1 από την Ισπανία σε αγώνα νοκ-άουτ.

Αναλυτικά οι αποτυχημένες πορείες της Εθνικής Βραζιλίας σε Π.Κ:

2006 Γερμανία: Προημιτελικά (Γαλλία-Βραζιλία, 1-0)

1990 Ιταλία: Φάση «16» (Αργεντινή-Βραζιλία 1-0)

1986 Μεξικό: Προημιτελικά (Γαλλία-Βραζιλία , κ.δ 1-1, 4-3 στα πέναλτι)

1982 Ισπανία: Αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση των τεσσάρων Ομίλων (Η Βραζιλία τερμάτισε 2η στο τρίτο γκρουπ)

1966 Αγγλία: Αποκλείστηκε από την πρώτη φάση των Ομίλων (τερμάτισε 3η στο 3ο γκρουπ, με 2 βαθμούς)

1954 Ελβετία: Προημιτελικά (Ουγγαρία-Βραζιλία 4-2)

1934 Ιταλία: Αποκλείστηκε από τη πρώτη φάση, η οποία περιλάμβανε νοκ-άουτ αγώνα (Ισπανία-Βραζιλία 3-1)

1930 Ουρουγουάη: Αποκλείστηκε από τη φάση των Ομίλων (τερμάτισε δεύτερη στο Β’ γκρουπ, με 2 βαθμούς).
(sportdog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: