ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ατάκες επιπέδου Μουντιάλ

Πέρα από τους πρωταγωνιστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν και πολλοί πρωταγωνιστές στα λόγια. Οι ατάκες που έχουν πει οι προπονητές κάποιων ομάδων έχουν μείνει στην ιστορία με προεξάρχοντες τους Ντιέγο Μαραντόνα, Μαρτσέλο Λίπι, Κάρλος Ντούνγκα, Γιόακιμ Λεβ, αλλά και λιγότερο σχετικούς με τη διοργάνωση, όπως ο τενίστας Άντι Ρόντικ.
Διαβάστε τις καλύτερες ατάκες για το Μουντιάλ:.....

Κάρλος Ντούνγκα (Προπονητής Βραζιλίας, αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η ομάδα του ότι δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο): "Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου ότι το ποδόσφαιρο ήταν καλύτερο στις μέρες του. Λέω το ίδιο στον γιο μου, όπως θα κάνει και αυτός στον δικό του".

Τέο Ζβάνζιγκερ (Πρόεδρος γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αναφερόμενος στο τι θα έπινε μαζί με τον Γιόακιμ Λεβ μετά το παιχνίδι του ομίλου με την Γκάνα): "Θα βρεθούμε μετά το ματς για ένα ποτήρι σαμπάνια, ελπίζω. Ή για ένα ποτήρι νερό".

Άλαν Σίρερ (Παλαίμαχος διεθνής Άγγλος, αναφερόμενος στον τρόπο που ο Καπέλο στήνει την εθνική Αγγλίας): "Ο Φάμπιο Καπέλο είναι ένας έξυπνος άνθρωπος κι ένας επιτυχημένος προπονητής με ρεκόρ που το αποδεικνύει. Απλά ελπίζω να μην είναι πεισματάρης".

Τακέσι Οκάντα (Προπονητής Ιαπωνίας, αναφερόμενος στο ομαδικό πνεύμα της ομάδας του σε σχέση με τις ατομικές ικανότητες των Δανών): "Μπορεί να μην νικήσουμε στα 100 μέτρα, αλλά έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε στη σκυταλοδρομία 4x100 μέτρα".

Ράντομιρ Άντιτς (Προπονητής Σερβίας, αναφερόμενος στην ήττα με 2-1 από την Αυστραλία, που άφησε την ομάδα του εκτός συνέχειας): "Δείξαμε στον κόσμο ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Αλλά στο ποδόσφαιρο, δεν είναι πάντα η καλύτερη ομάδα που έρχεται πρώτη".

Άλεξ Φέργκιουσον (Προπονητής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απευθυνόμενος στον Νοτιοκορεάτη Παρκ Γι Σουνγκ, πριν το παιχνίδι με την Ουρουγουάη): "Απόλαυσε το ματς. Και μην τραυματιστείς".

Γιόακιμ Λεβ (Προπονητής Γερμανίας, αναφερόμενος στην επίσκεψη της ομάδας του σε σαφάρι της Νοτίου Αφρικής, όπου τα λιοντάρια πλησίασαν πάρα πολύ τους παίκτες): "Το καλό είναι ότι όλοι οι παίκτες επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς".

Ντέιβιντ Τζέιμς (Τερματοφύλακας Αγγλίας, αναφερόμενος στο δίλημμα που αντιμετωπίζει στις εκτελέσεις πέναλτι στις προπονήσεις της ομάδας): "Είναι σαν δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν τα αποκρούσεις όλα, δεν έχουν μετά εμπιστοσύνη οι πιθανοί εκτελεστές πέναλτι".

Σαλομόν Καλού (Επιθετικός Ακτής Ελεφαντοστού, αναφερόμενος στο δύσκολο όμιλο της ομάδας του, με αντιπάλους τις Βραζιλία, Πορτογαλία και Βόρειο Κορέα): "Ελπίζω να πέσουμε σε ευκολότερο όμιλο την επόμενη φορά, γιατί θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο μακριά".

Ράντι Αμπέι (Υπεύθυνος Τύπου Γκάνας, πριν το παιχνίδι της αφρικανικής ομάδας με τις ΗΠΑ, όπου η Γκάνα προκρίθηκε): "Ευχαριστούμε! Θα τα πούμε στη συνέντευξη Τύπου πριν το επόμενο παιχνίδι μας".

Φίλιπ Λαμ (Αρχηγός Γερμανίας, αναφερόμενος στο χαμένο πέναλτι του Λούκας Ποντόλσκι στον αγώνα με τη Σερβίς, όπου οι Γερμανοί ηττήθηκαν με 1-0): "Δεν είναι δουλειά μου να αποφασίζω ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι. Δεν ήταν κακή απόφαση να αφήσω τον Λούκας να το εκτελέσει. Η μόνη κακή απόφαση ήταν που επέτρεψα στον τερματοφύλακα να το αποκρούσει".

Άντι Ρόντικ (Αμερικανός τενίστας, αναφερόμενος στην έλλειψη κίνησης στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε στο τουρνουά Γουίμπλεντον, κατά τη διάρκεια του αγώνα Αγγλία-Αλγερία): "Δεν είδα το παιχνίδι της Αγγλίας. Αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την έλλειψη κίνησης και να πάω στο κέντρο για φαγητό. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο όταν υπάρχει παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας στην τηλεόραση".

Χάραλντ Σουμάχερ (Παλαίμαχος διεθνής Γερμανός, μετά την εντυπωσιακή νίκη των "πάντσερ" με 4-1 επί της Αγγλίας): "Η Αγγλία δεν είναι πια η μητέρα του ποδοσφαίρου. Μοιάζει πιο πολύ με τη γιαγιά".

Ερίκ Καντονά (Παλαίμαχος διεθνής Γάλλος, αναφερόμενος στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει στο "στρατόπεδο" της εθνικής Γαλλίας): "Είναι καλό που γύρισαν όλοι σπίτι. Άλλη μία εβδομάδα να έμεναν, θα έτρωγαν ο ένας τον άλλον. Απετράπη ένα ξέσπασμα κανιβαλισμού".

Μαρτσέλο Λίπι (Προπονητής Ιταλίας, αναφερόμενος στη στήριξη προς την ομάδα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου): "Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο φέτος ήταν οι εκατοντάδες άνθρωποι που ήρθαν στο αεροδρόμιο του Μιλάνου να μας δουν να φεύγουμε και να μας ευχηθούν καλή επιτυχία. Πριν τέσσερα χρόνια, πριν αναχωρήσουμε για τη Γερμανία, υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος εκεί, ο οποίος κρατούσε ένα πανό που έγραφε "Forza Lippi". Και ήταν φίλος μου".

Ντιέγο Μαραντόνα (Προπονητής Αργεντινής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι αγκαλιάζει και φιλάει συχνά τους παίκτες του): "Όχι, μου αρέσουν οι γυναίκες, προτιμώ τις γυναίκες! Βγαίνω με τη Βερόνικα, είναι 31 ετών, ξανθιά και όμορφη. Η στοργή που δείχνω προς τους παίκτες μου είναι ένας τρόπος να τους ευχαριστώ για μια δουλειά που έχει γίνει σωστά. Τίποτα περισσότερο από αυτό".
(sport24)

Δεν υπάρχουν σχόλια: