ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Βραζιλία - Ολλανδία

Η αυλαία της προημιτελικής φάσης του 

     Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανοίγει με τον καλύτερο  τρόπο καθώς στο Πορτ Ελίζαμπεθ θα αναμετρηθούν δύο σπουδαίες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Η Βραζιλία και η Ολλανδία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με θέα ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και οι φίλοι της στρογγυλής θεάς σε όλο τον πλανήτη αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Η «σελεσάο» πλέον απέναντι σε μία ισχυρή αντίπαλο θέλει να.... αποδείξειι ότι δικαιολογημένα θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Οι «οράνιε» από την άλλη πλευρά θα επιδιώξουν να αποκλείσουν τους «καριόκας» και να θυμηθούν το ένδοξο παρελθόν τους φτάνοντας σε ημιτελική φάση για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές σε τελική φάση Μουντιάλ. Το 1974 στην Γερμανία η Ολλανδία είχε επικρατήσει με 2-0 στο δεύτερο γύρο αλλά ακολούθησαν δύο προκρίσεις της Βραζιλίας. Το 1994 στις ΗΠΑ, η «σελεσάο» επικράτησε με 3-2 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τα προημιτελικά ενώ στην συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο. Το 1998 στην Γαλλία, η Βραζιλία νίκησε στα πέναλτι με 4-2 μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση.
Στο αγωνιστικό μέρος δεν λείπουν τα προβλήματα για τον τεχνικό των Νοτιοαμερικανών, Κάρλος Ντούνγκα. Συγκεκριμένα εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Ραμίρες και ο τραυματίας Ελάνο. Ο τεχνικός της Βραζιλίας αναμένεται να παρατάξει σύστημα 4-4-2 με τους Λουίς Φαμπιάνο και Ρομπίνιο στην επίθεση. Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Ολλανδίας, Μπερτ Φαν Μαρβικ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να στηριχτεί στην ομάδα που νίκησε τη Σλοβακία στον προηγούμενο γύρο, παρατάσοντας σύστημα 4-5-1.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιουίτσι Νισιμούρα από την Ιαπωνία.
Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι.
Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπαστός, Ζόσουε, Σίλβα, Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο. 
http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: