ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η μουντιαλική ιστορία της Βραζιλίας με την Ολλανδία

Ενόψει του πρώτου αγώνα της δεύτερης φάσης με το ντέρμπι της Βραζιλίας με την Ολλανδία το Gamebookers κάνει μια ανασκόπηση των στιγμών που οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε αγώνες παγκοσμίου ποδοσφαίρου.  Τα δύο φαβορί έχουν συναντηθεί τρείς φόρες σε επίσημούς αγώνες του παγκοσμίου ποδόσφαιρου.
Η πρώτη συνάντηση ήταν στο μουντιάλ του 1974 στην δεύτερη φάση ομίλων και με τις δύο να έρχονται με δύο νίκες ήδη στο καταστατικό τους. Ο αγώνας θα κατεδείκνυε τον αντίπαλο της Γερμανίας στους τελικούς και παρά αυτό το γεγονός, ο διαιτητής ήταν γερμανός κάτι που έκανε το αποτέλεσμα του αγώνα πιο αμφίσημο.   Ο αγώνας ήταν ένα από τους πιο βίους στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με τους βραζιλιάνους να παίζουν αμερικάνικό σόκερ με βίαια τάκλιν. Η Ολλανδία που ήταν πολύ ανώτερη ποδοσφαιρικά κέρδισε τον αγώνα με 2-0 που την πέρασε στους τελικούς όπου και αντιμετώπισε την Γερμανία.
Χρειάστηκε 20 χρόνια για να βρεθούν αντίπαλές οι δύο ομάδες στην φάση των οκτώ του μουντιάλ του 1994 με την Βραζιλία του Παρέιρα να έχει σαφές προβάδισμα. Η λατινοαμερικανοί πέτυχαν 2 γκολ και οι ολλανδοί προσπάθησαν ματαίως   να ισοφαρίσουν αλλά το σκορ έληξε στο 2-1. Το παιχνίδι δεν είχε την βιαιότητα της προηγούμενης συνάντησης τους και η μόνη κάρτα που δόθηκε ήταν μια κίτρινη στον σημερινό προπονητή της ομάδας Ντούνγκα.  Η Βραζιλία κέρδισε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας σε ένα τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι με την Ιταλία.
Τέσσερα χρόνια μετά η παγκόσμιοι τότε πρωταθλητές αντιμετώπισαν για ακόμα μια φορά τους ολλανδούς στους ημιτελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου το 1998. Η Ολλανδία συνάντησε την Βραζιλία μετά από ένα εκπληκτικό αγώνα με την Αργεντινή. Οι ολλανδοί ήξεραν ότι έπρεπε να μαρκάρουν το  αστέρι της Βραζιλίας Ρονάλντο και παρά το αμυντικό παίξιμο ο τελευταίος κατάφερε με πάσα του Ριβάλντο να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στην Βραζιλία. Οι ολλανδοί ισοφάρισαν και μετά από 90 εκπληκτικά λεπτά παιχνιδιού, το αποτέλεσμα του αγώνα παίχτηκε στα πέναλτι με τον Ντούνγκα να σκοράρει το τελευταίο πέναλτι να αφήνει τους ολλανδούς εκτός του διαγωνισμού.
Μάθε και εσύ τα τελευταία νέα του μουντιάλ από το Gamebookers και στοιχημάτισε στα φαβορί του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: