ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακός πέντε αστέρων κόντρα στην Μπέσα

Καλοκαιρινό περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός στο «Κεμάλ Σταφά» των Τιράνων, όπου συνέτριψε την Μπέσα με 5-0 στον πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον β' προκριματικό γύρο του Europa League και έκλεισε μια θέση στην επόμενη φάση. Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Όσκαρ και Ντιόγκο, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Ντουντού.
Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Λίνεν επέλεξε το 4-2-3-1, το οποίο δουλεύει καθ' όλη τη....

διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα δεν υπήρξαν. Παρά τις απουσίες του Ολυμπιακού, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν ολοφάνερη από τα πρώτα λεπτά, με τους ερυθρολεύκους να επιβάλλουν πλήρως το παιχνίδι τους και τους αλβανούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Με αρκετή κίνηση και πολλές πάσες στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες του Λίνεν έβρισκαν χώρους και έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς μετά από ωραία συνεργασία των Μιραλάς, Ζαϊρί και Μαρέσκα, ο Οσκαρ στο 18' έγινε τελικός αποδέκτης και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σέχι, ανοίγοντας το σκορ.


Οι Πειραιώτες παρέμειναν σοβαροί και ο Ισπανός, μετά από κάθετη του Ντουντού στο 30' διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού. Θα μπορούσαν μάλιστα να διευρύνουν κι άλλο το δείκτη του σκορ, αλλά τα σουτ των Χολέμπας και Μιραλάς λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου δεν βρήκαν στόχο.


Παρότι το 2-0 εξασφάλιζε σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην επανάληψη και τρία λεπτά μετά την έναρξή της ο Ντουντού σημάδεψε σωστά, στέλνοντας πρώιμα τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση. Οι Αλβανοί δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν την παραμικρή αντίσταση και στη συνέχεια παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις των φιλοξενουμένων.


Από εκείνο το σημείο την σκυτάλη ανέλαβε ο Ντιόγκο, ο οποίος παραβίασε δύο ακόμα φορές την εστία του ασταθέστατου Σέχι. Ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το τελικό 5-0 και αφού έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού, μετατρέποντας σε τυπικά διαδικασία την ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» σε μία εβδομάδα.


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


7' Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Μετά την εκτέλεση, ο Μιραλάς βγάζει τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ντουντού από ευνοϊκή θέση βγάζει την μπάλα άουτ

20' ΓΚΟΛ 0-1
Ο Μιραλάς βρίσκει τον Ντιόγκο στο ημικύκλιο, εκείνος γυρίζει στον Όσκαρ, ο οποίος με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Όσκαρ στο κέντρο της αλβανικής άμυνας και ο τελευταίος ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό

26' Διαγώνιο σουτ του Ντουντού, ο Σέχι μπλοκάρει την μπάλα


31' ΓΚΟΛ 0-2
Ο Ντουντού βρίσκει με κάθετη πάσα τον Ντουντού, ο οποίος πλασάρει και διπλασιάζει τα τέρματα του Ολυμπιακού

44' Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Πρώτα ο Χολέμπας πιάνει το μακρινό, δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Σέχι, για να καταλήξει η μπάλα στον Ντουντού, ο οποίος επίσης δοκίμασε το... πόδι του έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι


47' 0-3 ΓΚΟΛ Ο Μιραλάς ξεμπλοκάρεται όμορφα από τους αντιπάλους αμυντικούς και βρίσκει τον Ντουντού, ο οποίος ελευθερώνεται και με σουτ έξω από την περιοχή βρίσκει τα δίχτυα

53' Ο Ραούλ Μπράβο λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, καθώς στην προσπάθειά του να κόψει κάθετη πάσα των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.


70' ΓΚΟΛ 0-4
Ο Ντιόγκο πιάνει την κεφαλιά στο μέσο της άμυνας της Μπέσα και ανενόχλητος σκοράρει

76' Εκτέλεση φάουλ από τον Λαζαρέβσκι, ο Φερίζοβιτς με κεφαλιά σημαδεύει το δοκάρι


83' ΓΚΟΛ 0-5
Ο Μήτρογλου βρίσκει τον Ντιόγκο και ο Βραζιλιάνος πλασάρει και σκοράρει

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

ΜΠΕΣΑ (Σπετίμ Ντούρο):
Σεχί, Αλίου, Τσικαλέσι (62' Χατζίμπουλιτς), Οσμάνι (81' Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι (71' Χότζα), Λαζαρέφσκι.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν):
Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (84' Κατσικογιάννης), Μαρέσκα, Ζαϊρί (75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66' Μήτρογλου), Ντιόγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: