ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Βία, μηδενικές συλλήψεις, ανύπαρκτες κάμερες, αλλά......


...Kαλά κέρδη!
Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τον επίσημο αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό της Σούπερ Λίγκας. Η αύξηση των κρουσμάτων βίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι... εντυπωσιακή, ενώ η ένταση τους είναι μακράν η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας. Τα εισιτήρια μειώθηκαν ελαφρώς, ενώ οι κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο παρουσίασαν προβλήματα. Από την άλλη, τα έσοδα και τα κέρδη του συνεταιρισμού εκτοξεύονται.

Συγκεκριμένα, η αύξηση των κρουσμάτων βίας σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν, ανέρχεται στο 64%! Το 60% των αγώνων που παρουσίασαν υψηλό βαθμό έντασης επεισοδίων, διεξήχθηκαν στα γήπεδα του Ατρομήτου, των Ιωαννίνων και της Καβάλας.

Το «top 10» των αγώνων στους οποίους έγιναν επεισόδια, κατά σειρά έντασης, είναι οι ακόλουθοι:

1. Καβάλα-Ολυμπιακός (2 συλλήψεις)
2. Ηρακλής-Παναθηναϊκός (1 σύλληψη)
3. Ατρόμητος-Ολυμπιακός (καμία σύλληψη)
4. Λάρισα-Άρης (4 συλλήψεις)
5. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (9 συλλήψεις)
6. ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (καμία σύλληψη)
7. Καβάλα-Άρης (2 συλλήψεις)
8. Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (καμία σύλληψη)
9. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (2 συλλήψεις)
10. Ατρόμητος-Λάρισα (καμία σύλληψη)

Οι ομάδες των οποίων οι οπαδοί έχουν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια και στις τρεις τελευταίες περιόδους, είναι οι ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής, Λάρισα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τις συλλήψεις, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 38% σε σχέση με την περίοδο 2008-2009. Πρώτες σε συλλήψεις, είναι οι ηλικίες έως 18 ετών! Στο περσινό πρωτάθλημα συνελήφθηκαν 34 οπαδοί της ΑΕΚ, 23 οπαδοί του Παναθηναϊκού και 16 οπαδοί του Ολυμπιακού.

Διαπιστώθηκαν, εξάλλου, 21 κρούσματα επεισοδίων που προκάλεσαν παράγοντες! Υπήρξαν και 2 κρούσματα εις βάρος των ΜΜΕ. Σημαντικό ποσοστό καλύπτουν και οι βιαιοπραγίες σε βάρος των διαιτητών (περιλαμβάνονται και οι φραστικές).

Ο Ολυμπιακός ήταν πέρσι πρώτος στα πρόστιμα με 449.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός δεύτερος με 342.700. Ο Ολυμπιακός εξάλλου, τιμωρήθηκε συνολικά με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, έναντι των άλλων ομάδων που τους επιβλήθηκε συνολικά μία.

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, δύο από τα 16 γήπεδα, αυτά της Καβάλας και του Πανθρακικού, είναι τα μοναδικά που δεν διέθεταν το απαραίτητο από το νόμο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Ούτως ή άλλως, «σε σχέση με τις συλλήψεις για παραβάσεις εντός των γηπέδων, η συμμετοχή του σχετικού συστήματος στο αποτέλεσμα παραμένει μικρή, κάτι που καθιστά αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. για την χρήση των συστημάτων αυτών και δεύτερον την πιο ενεργητική παρουσία του Υπευθύνου Ασφαλείας της γηπεδούχου ΠΑΕ στο Κέντρο Ελέγχου Αστυνομίας, με την αποκλειστική χρήση μόνιτορ εκ μέρους του».

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που εφαρμόστηκε πιλοτικά στα γήπεδα των Ατρομήτου, Εργοτέλη, Λεβαδειακού και Πανιωνίου, «τα συνολικά αποτελέσματα διεξαγωγής του έργου παρουσίασαν θετική εικόνα αλλά ταυτόχρονα ανέδειξαν και σημαντικά προβλήματα υλοποίησης του συνολικού έργου,
κάτι που δημιουργεί την ανάγκη του επαναπροσδιορισμού της πολιτικής της εφαρμογής, από την πλευρά όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή με στόχο την ουσιαστική χρήση του συστήματος». 

http://todekari.blogspot.com/2010/07/blog-post_6459.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: