ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακός: Ιστορική μέρα....ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα η συνέντευξη τύπου των δύο ισχυρών αντρών του Ολυμπιακού.
Η συνέντευξη τύπου που ολοκλήρωσε την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ολοκληρώθηκε μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα. Πρώτος μίλησε ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος τόνισε πως θα παραμείνει στην ομάδα, ενώ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 
δεν παρέλειψε για άλλη μία φορά να σημειώσει πως ο κ. Μαρινάκης ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος για να τον διαδεχθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κόκκαλη:
"Σήμερα είναι μια ιστορική αλλά και συγκινητική μέρα, τουλάχιστον για μένα και όλους τους συνεργάτες μου, και για τον Ολυμπιακό. Είναι μια μέρα που αποφασίστηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει δυνατά την πορεία του στο μέλλον και μετά από 20 χρόνια ενασχόλησής μου με τα του Ολυμπιακού, γιατί ξεκίνησα το 1990, όταν η ομάδα είχε περάσει μια δύσκολη περίοδο. Ο πρώτος που με έπεισε να ασχοληθώ ενεργά ήταν ο φίλος μου Γιάννης Ιωαννίδης, με τον οποίο από το 1992 ξεκινήσαμε την ομάδα μπάσκετ. Στη συνέχεια με τον κο Νταϊφά και με άλλους επτά συνεργάτες μπήκαμε στην ΠΑΕ για να σώσουμε την ομάδα, που κινδύνεψε όχι μόνο με πτώχευση, αλλά υπήρχαν προσπάθειες να εξαγοραστεί από τον μεγάλο μας αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Πέρασαν από τότε είκοσι χρόνια. Ήταν η ωραιότερη, γεμάτη συγκινήσεις, περίοδος της ζωής μου, γιατί εγώ μπήκα στον Ολυμπιακό από την αγάπη που είχα στο σύλλογο και μόνο έτσι μπόρεσα να κάνω αυτά που έκανα.
Διοίκησα τον Ολυμπιακό με τρόπο που πολλές φορές προκάλεσε κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αλλά πιστεύω πως κατόρθωσα σε αυτά τα 20 χρόνια να φέρω τον Ολυμπιακό στη θέση που του αξίζει, στην κορυφή. Η μεταβίβαση που έγινε στους αδερφούς Αγγελόπουλους της ομάδας μπάσκετ, ήταν για το καλό του Ολυμπιακού. Ό,τι έκανα και κάνω σήμερα γίνεται με μοναδικό κριτήριο το μέλλον του Ολυμπιακού.
Δεν θα μπορούσα να μείνω εφόρου ζωής και δεν θα έδινα τον Ολυμπιακό σε οποιονδήποτε. Αποφάσισα να τον δώσω στον Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί είμαι βέβαιος πως θα δώσει τα πάντα για να είναι ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής και μόνιμος πρωταθλητής, αν και είναι δύσκολο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους αθλητές, τους προπονητές και κυρίως όλους τους φιλάθλους, αν και μερικές φορές, παρότι παίρναμε τα πρωταθλήματα, εξέφραζαν κάποια δυσαρέσκεια. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό άθλημα και ενδιαφέρει τον κόσμο, το καταλαβαίνουν καλύτερα όλοι.
Θα συνεχίσω να είμαι κοντά στον Ολυμπιακό. Θα είμαι στο πλευρό του κυρίου Μαρινάκη, γιατί σίγουρα και για αυτόν η ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όπως ήταν και για μένα τα πρώτα χρόνια. Πιστεύω πως έχει όλες τις ικανότητες να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε τίτλους. Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο κι εκείνο που χρειάζεται είναι όχι μια παθητική, αλλά ενεργητική συμπαράσταση στον πρόεδρο του συλλόγου. Δεν μπορεί από μόνος του να τραβά όλο αυτό το βάρος, που πολλοί από σας δεν γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια. Το ξέρουν καλά ο κύριος Νταϊφάς και ο κύριος Πιλάβιος που είναι εδώ σήμερα. Για αυτό το λόγο, εγώ θα παραμείνω όσο χρειάζεται κι όσο θα πρέπει για να βοηθήσω τον κύριο Μαρινάκη.
Θέλω να απευθύνω μία έκκληση. Η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι και η καλύτερη από οικονομικής πλευράς. Αυτό έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις, που είναι πιθανό να έχουν επέκταση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επειδή οι νέες διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας είναι πάρα πολύ αυστηρές και ο Ολυμπιακός έχει υποστεί οικονομικές και αθλητικές ζημιές από γεγονότα βίας που προκαλούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τον Ολυμπιακό, σας καλώ να έχουμε μία σωστή παρουσία σαν ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και να είμαστε πρωτοπόροι στην καταπολέμηση της βίας.
Θέλω να ευχηθώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη καλή επιτυχία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει τη δύναμη, έχει το πάθος, είναι Ολυμπιακός και δεν θα λειτουργήσει με κριτήρια όπως κάποιοι άλλοι που θεώρησαν το Καραϊσκάκη οικόπεδο. Για να διοικήσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να έχεις τρέλα, να ξεπεράσεις κάποια οικονομικά στοιχεία κ.λ.π. Αυτά δεν ισχύουν στον Ολυμπιακό. Αν θέλεις να προσφέρεις, θα υποστείς και θυσίες. Αυτό, ο μόνος που ανέλαβε να το κάνει είναι ο κύριος Μαρινάκης και τον ευχαριστώ πολύ"
Φανερά συγκινημένος ο κ. Μαρινάκης, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθειά του, εμφανίστηκε αισιόδοξος, για το μέλλον γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί», τόνισε ότι έχει μακροπρόθεσμο πλάνο για την ομάδα το οποίο δεν θα αλλάξει για την επίτευξη πρόσκαιρων εντυπώσεων, ζήτησε ίση αντιμετώπιση από την διαιτησία και κατέληξε πως «το πρωτάθλημα το θέλουμε και θα το πάρουμε».

Αναλυτικά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε:
"Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα. Η αγωνία των φιλάθλων ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα για να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον κύριο Κόκκαλη για όσα προσέφερε. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως όλοι οι Ολυμπιακοί θα πρέπει να νιώθουν σίγουροι για το αύριο. Να είστε αισιόδοξοι για το μέλλον, είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε Ολυμπιακοί, αγαπάμε την ομάδα μας και μόνο.
Ευχαριστώ τον κύριο Νταϊφά γιατί μέσω εκείνου είχα την πρώτη μου επαφή με την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο μας πάθος. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος για τα όσα είχα ζήσει με την ομάδα. Θέλω να μεταφέρω την αγάπη μου για το σύλλογο, την οποία μου τη μετέφερε ο πατέρας μου, ο Μιλιτιάδης, στα νέα παιδιά
Παίρνω το ρίσκο να προσφέρω πολλά χρήματα ώστε ο Ολυμπιακός να έχει επιτυχίες. Ζητάω από τον κόσμο δυο πράγματα. Το γήπεδο να γεμίζει, και ο καθένας από τους φιλάθλους να έχει στο σπίτι του από μια φανέλα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από κόμματα. Φιλοδοξώ και το εννοώ να είμαι ο τελευταίος μέτοχος του Ολυμπιακού που θα κάνει μια τέτοια θυσία. Πρέπει ο Ολυμπιακός να στηριχτεί οικονομικά από τον κόσμο του και από τη δυναμική του αποκλειστικά.
Έχω στόχο να γίνει ο Ολυμπιακός αυτάρκης. Δουλεύω από μικρός και ό,τι κατάφερα, το πέτυχα μόνος μου. Χρειάζεται ποδοσφαιρική χημεία και σωστό πλάνο για να πετύχεις. Σ' αυτήν την περίοδο της κρίσης, θα πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα, χωρίς όμως προκλητικά ποσά.
Έχω ένα όραμα για τον Ολυμπιακό και η διάρκεια του είναι μακροχρόνια. Είμαι ρεαλιστής. Ποδόσφαιρο παίζουμε, το αποτέλεσμα μετράει. Ξέρω τι θέλετε. Το πρωτάθλημα και θα το πάρουμε, να είστε σίγουροι. Έχουμε όμως μια πίεση χρόνου. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τους νεαρούς παίκτες μας.
Την ΠΑΕ θέλουμε να τη στελεχώσουμε με κατάλληλα άτομα που αγαπάνε τον Ολυμπιακό κι έχουν και την απαραίτητη "τρέλα". Δεν θα δεχτώ καταστάσεις του παρελθόντος, άτομα τα οποία θέλησαν να εκμεταλλευτούν χρήματα. Καταδικάζω τα επεισόδια και τις καταστάσεις βίας. Είναι ντροπή να πληρώνουμε πρόστιμα και να παίζουμε "κεκλεισμένων των θυρών". Λέμε "ναι" στους συνδέσμους, αλλά είμαστε υπέρ και της ασφάλειας του γηπέδου.
Στη νέα εποχή θα ζητήσουμε ισονομία σε όλα, στη Σούπερ Λίγκα, στην ΕΠΟ και θεωρώ αυτονόητο το 50-50. Έχουμε όρεξη για δουλειά, πάμε για μεταγραφές ουσίας. Πάμε όλοι μαζί, δεν περισσεύει κανείς, πάμε για πρωτάθλημα ξανά".




http://www.woop.gr/article/3502/istorike-mera

Δεν υπάρχουν σχόλια: