ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Iσπανία-Γερμανία για το δεύτερο "εισιτήριο" του τελικού.(video)

Δύο χρόνια μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Ισπανία και Γερμανία διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους σε ακόμα έναν... τελικό. Τουλάχιστον έτσι έχει χαρακτηριστεί η αναμέτρηση του Ντέρμπαν, η οποία θα αναδείξει τον αντίπαλο της Ολλανδίας για τον μεγάλο τελικό.
Μία αναμέτρηση με παράδοση τριών αγώνων στη διοργάνωση, οι οποίοι, όμως, έχουν περάσει σχεδόν...απαρατήρητοι. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες σε Μουντιάλ ήταν το 1966 στη φάση των... ομίλων, με τη Δυτική Γερμανία να επικρατεί 2-1 και να φτάνει μέχρι τον τελικό με τα γνωστά αποτελέσμαστα. Το 1982, στη διοργάνωση της Ισπανίας, οι γηπεδούχοι γνώρισαν ακόμα μία ήττα με 2-1 από τα "πάντσερ", στη δεύτερη φάση των ομίλων αυτήν τη φορά. Τέλος, στη φάση των ομίλων του 1994, το 1-1 ευνόησε (όπως αποδείχθηκε) και τις δύο χώρες, που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Η Ισπανία προέρχεται από τον δύσκολο αποκλεισμό της Παραγουάης και από μία πορεία γενικά στη διοργάνωση που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τους "ρόχας" των γηπέδων της Αυστρίας και της Ελβετίας. Η αποτελεσματικότητα του Νταβίντ Βίγια, πάντως, είναι αρκετή για να επικαλύψει τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο ισπανικό "στρατόπεδο".

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα προτιμήσει εκ νέου τον ανεπαρκή σε αυτό το Μουντιάλ Φερνάντο Τόρες για την κορυφή της επίθεσης, διατηρώντας τον Βίγια στα αριστερά και τον Αντρές Ινιέστα στα δεξιά μέχρι να αρχίσει η γνωστή, ισπανική εναλλαγή θέσεων. Τα τελευταία νέα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του Τσεσκ Φάμπρεγας είναι θετικός και ο Ισπανός μέσος θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Στον αντίποδα η Γερμανία έχει αναλάβει τον τομέα του... θεάματος της διοργάνωσης, αφού μετά την Αγγλία, φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ και την Αργεντινή. Τα τρομερά "πάντσερ", που στηρίζονται στο κέντρο της εθνικής Γερμανίας κάτω των 21 η οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009, παρουσιάζουν ένα είδος total football εντός των τεσσάρων γραμμών και έχουν δικαιωθεί γι' αυτό.

Ο Γιόαχιμ Λεβ, όμως, αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη πρόκληση στο φετινό τουρνουά και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο, απέναντι στην Ισπανία στο ματς που σύσσωμη η "νάτσιοναλμανσαφτ" έχει υποσχεθεί εκδίκηση για το 2008. Ο Τόμας Μίλερ, "ακρογωνιαίος λίθος" της λειτουργίας της Γερμανίας, είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί. Αν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας δήλωσε ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή ποιος εκ των Πιοτρ Τροχόφσκι, Τόνι Κροος και Κακάου θα αντικαταστήσει τον μεσοεπιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, ο πρώτος είναι ο επικρατέστερος, μιας και έπαιρνε τη θέση του Μίλερ όπου αντικαθίστατο.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Τόρες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Μπόατενγκ, Σβάινσταϊγκερ, Κεντίρα, Τροχόφσκι, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε

Euro 2008: Ισπανία-Γερμανία 1-0
Euro 2008: Ισπανία-Γερμανία 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: