ΣΙΝΕ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Επιμνημόσυνη δεήση για τους νεκρούς του Love Parade (vids)


Σε κλίμα οργής τελέστηκε σήμερα Σάββατο (31/7) επιμνημόσυνη δέηση για τα 21 θύματα του Love Parade Festival, εκεί όπου ο πανικός τραυμάτισε άλλους 500 ανθρώπους.Στην τελετή παρευρέθησαν τόσο οι αρχές του Ντούισμπουργκ όσο και η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Στον επιμνημόσυνη ομιλία του, αξιωματούχος της πόλης ορκίστηκε ότι οι αρχές θα κάνουν το παν για να βρουν τους υπευθύνους της τραγωδίας.
“Η παρέλαση της Αγάπης έγινε χορός του Θανάτου” είπε ο επικεφαλής της τοπικής Λουθηριανής Εκκλησίας Νικολάους Σνάιντερ και πρόσθεσε: “Στη γιορτή του πάθους για ζωή, ο θάνατος έδειξε το άσχημο πρόσωπο του σε όλους μας”.
Οι διασώστες εναπόθεσαν ένα κερί για καθέ έναν νεκρό του Love Parade στο τούνελ όπου σκοτώθηκαν.
Η Γερμανία ετοιμάζεται για τη δέηση:

Οι εισαγγελείς έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν κατηγορήσει τους διοργανωτές για αδυναμία ελέγχου του τεράστιου πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.
Ωστόσο, οι κάτοικοι του Ντούισμπουργκ αποδίδουν ευθύνες και στο δήμαρχο, καθώς θεωρούν ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις ασφαλείας των αρχών πριν από το φεστιβάλ, ζητώντας επίμονα την παραίτηση του.

Οι επιζώντες μιλούν για την τραγωδία

http://www.cosmo.gr/News/Germany/283093.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: