ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Φιντέλ Κάστρο για Mundial

Φιντέλ 
Κάστρο για Mundial
Ποδοσφαιρική... παρέμβαση από τον Φιντέλ Κάστρο! Παρά τα βαθιά του γεράματα και τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο ηγέτης της Κούβας δεν το βάζει κάτω και με δήλωσή του σχετικά με το Mundial, ξεσπάθωσε εναντίον των διαιτητών της διοργάνωσης και της FIFA που τους καλύπτει.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο

Κάστρο κατηγόρησε την διαιτησία ως υπεύθυνη «για τον αποκλεισμό των καλύτερων ομάδων, όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία». Παράλληλα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ανιστόρητο και... ξεθωριασμένο», έναν τελικό ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκές ομάδες.
«Ετσι όπως έγιναν τα πράγματα, ο τελικός δεν θα έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Φανταστείτε να διεξαχθεί τελικός ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκές ομάδες: Θα είναι... ανιστόρητος και ξεθωριασμένος.

Το 90% των Κουβανών φιλάθλων είναι... ζαλισμένοι. Δεν ξέρουν ούτε καν σε ποια ήπειρο βρίσκεται η Ουρουγουάη», δήλωσε ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ασχολείται με το γράψιμο και το ποδόσφαιρο από τότε που αποχώρησε από την κυβέρνηση της χώρας.

«Η Γερμανία εξέπληξε την άμυνα της Αργεντινής και έγινε αυτό που κανείς δεν περίμενε... Ακόμη και η Αγκελα Μέρκελ πανηγύρισε έξαλλα βλέποντας τους Γερμανούς να κερδίζουν».

Το σχόλιο του Φιντέλ Κάστρο στην ιστοσελίδα «Cubadebate» δεν ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικό... Ο 83χρονος ηγέτης υποστήριξε «οι πολίτες όλου του κόσμου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πιθανότατα να θελήσουν να εκμεταλλευτούν την προσήλωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να προχωρήσουν σε στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν»! 

sentra

Δεν υπάρχουν σχόλια: