ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧOΡΩΝ

Τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου  ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Παρχαρίδης, με αφορμή το 6ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κοζάνης στο... δ.δ. Λευκόβρυσης.
Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος δήλωσε πως «1500 νέοι χορευτές και χορεύτριες από όλη την Ελλάδα, θα στείλουν τον Οκτώβρη ένα ηχηρό μήνυμα πολιτισμού από την Κοζάνη. Το Φεστιβάλ Ποντιακών χορών είναι μία μεγάλη γιορτή της νεολαίας που δείχνει ότι υπάρχει μία άλλη Ελλάδα, διαφορετική από αυτή που καθημερινά μας βομβαρδίζουν οι δέκτες της τηλεόρασης.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο και το Δήμο Κοζάνης για την πραγματικά συγκινητική υποστήριξη, ηθική και υλική για την πραγμάτωση αυτού του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κοζάνης αφού ενημερώθηκε από τον κ. Παρχαρίδη για σημαντικά θέματα που αφορούν τον οργανωμένο ποντιακό χορό δήλωσε πως «Ο Δήμος Κοζάνης με τον "Ευξείνιο Κύκλο" και τα σημαντικά του αφιερώματα, τις εκδηλώσεις μνήμης "Πόντος-Δικαίωμα στη μνήμη" του καθηγητή Φωτιάδη, τις εκδηλώσεις στα τοπικά μας διαμερίσματα με τους ισχυρούς ποντιακούς Συλλόγους με κυρίαρχο το δρώμενο των Μωμόγερων και τώρα με το 6ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Xορών διοργανώνουμε με την Π.Ο.Ε. στην Κοζάνη, προσπάθησε να αναδείξει στο μέγιστο βαθμό τον πολιτισμό του Πόντου. Πέρα όμως από τη δράση του Δήμου Κοζάνης σε ότι αφορά τον Ποντιακό Ελληνισμό και τον Ποντιακό Πολιτισμό, σηματοδοτείται και η πορεία του αύριο μετά την 01.01.2011, όπου 2 δήμοι με τους οποίους συνενώνεται και θα συναποτελούν το νέο διευρυμένο Δήμο Κοζάνης, έχουν έντονη ποντιακή κουλτούρα».

Ακολούθησε σύσκεψη όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικές με την οργάνωση του φεστιβάλ, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Νικολέτα Μπουμπόναρη και Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου της Π.Ο.Ε. Στέλιος Μωυσιάδης, τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. Παντελής Καραλευθέρης και Γιάννης Αντωνιάδης και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων Ηλίας Τσεκερίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: