ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Υπεύθυνος διαιτησίας στην UEFA ο Κολίνα

Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου διαιτησίας του ιταλικού πρωταθλήματος υπέβαλε ο Πιερλουίτζι Κολίνα, αφού ανέλαβε αντίστοιχο ρόλο στην UEFA - ύστερα από σχετική απόφαση του Μισέλ Πλατινί. Ο Ιταλός ρέφερι, που σφύριξε τον τελικό του Μουντιάλ το 2002 πριν αποσυρθεί, θα έχει στο πλευρό του τον Γάλλο Μαρκ Μπάτα και τον Σκοτσέζο Χιού Ντάλας, οι οποίοι ήταν επίσης πρώην διαιτητές.
Από την πλευρά του, ο Μαρτσέλο Νίτσι - πρόεδρος της επιτροπής των... διαιτητών - έπλεξε το εγκώμιο του Κολίνα, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση του αποδυναμωμένου πρωταθλήματος, ύστερα από το «σκάνδαλο Calciopoli» που είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί η Γιουβέντους και να επιβληθούν βαριές τιμωρίες σε αρκετούς διαιτητές.
Ο 50χρονος πρώην ρέφερι δήλωσε: «Αποφάσισα να αφήσω τη θέση μου επειδή έλαβα μια σημαντική πρόταση από την UEFA. Ο κόσμος λέει ότι την περσινή σεζόν στο Europa League δεν υπήρχαν αμφισβητούμενα σφυρίγματα, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό έγινε ακριβώς επειδή είχαμε επιπλέον διαιτητές στην περιοχή. Πιστεύω αν είχε εφαρμοστεί κάτι ανάλογο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε θα είχαμε αποφύγει κάποια από τα εξόφθαλμα λάθη».
(sportfm)

Δεν υπάρχουν σχόλια: