ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ο Πολ, το χταπόδι - μάντης.... έκανε πάλι σωστή πρόβλεψη.(video)

Ο
 Πολ, το χταπόδι - μάντης έκανε πάλι σωστή πρόβλεψηΤο χταπόδι-μάντης, πρόβλεψε και πάλι τη νίκη της Γερμανίας, κατακτώντας το απόλυτο 5 στα 5 ματς!
Το BBC, τον αποκαλεί "the psychic octapus" και όλα τα διεθνή δίκτυα, παρουσιάζουν την περίεργη περίπτωση του... Πολ!
Ενα χταπόδι - "μάντης", που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, προβλέει με απόλυτη επιτυχία τα αποτελέσματα των.... αγώνων της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ!
Η αρχή έγινε με τον αγώνα της Γερμανίας με την Αυστραλία, όπου ο Πολ "μάντεψε" τη νίκη της πρώτης. Ακολούθησε η σωστή "πρόβλεψη" για την ήττα από τη Σερβία και αμέσως μετά για τη νίκη επί της Γκάνας!
Οι τρεις παραπάνω "μαντεψιές" έγιναν παρουσία μαρτύρων μεν, γερμανών δε! Οι ιδιοκτήτες του ενυδρείου που φιλοξενείται το χταπόδι, κατηγορήθηκαν ότι διαδίδουν τη φήμη αυτή για να αυτοδιαφημιστούν. Και τότε εκείνοι, κάλεσαν τις κάμερες!
Η...πρόβλεψη του Πολ για τον αγώνα Γερμανίας- Αγγλίας
Παραμονή του μεγάλου αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Αγγλίας, μέσα στο ενυδρείο που ζει το χταπόδι, τοποθετήθηκαν δύο διάφανα δοχεία. Το ένα είχε πάνω του τη σημαία της Γερμανίας και το άλλο της Αγγλίας ενώ και τα δύο περιείχαν από ένα μύδι! Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, "το κουτί που ανοίγει πρώτο ο Πολ δείχνει τον νικητή του κάθε αγώνα".

Το χταπόδι, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, κατευθύνθηκε στο δοχείο της Γερμανίας, με τις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν την επιλογή του! "Η πρόβλεψη του Πολ ήταν πρωτοφανής", δήλωσε ενθουσιασμένη η εκπρόσωπος του ενυδρείου, Tanja Munzig αφού λίγες ώρες αργότερα η εθνική Γερμανίας έστελνε τους Άγγλους "σπίτι" τους, με 4 γκολ!
Για... την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Πολ, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και από εκεί οδηγήθηκε στο γερμανικό ενυδρείο!
Η πρώτη αντίδραση των περισσοτέρων είναι ότι απλώς το χταπόδι έλκεται -για κάποιον λόγο- από την εικόνα της σημαίας της Γερμανίας! Αυτό όμως έχει ήδη καταρρίφθεί, αφού ο Πολ στην δεύτερη "μαντεψιά" του, προτίμησε το δοχείο με τη σημαία της Σερβίας- και δικαιώθηκε!!
"Σύμπτωση", είπαν πολλοί άλλοι! Ούτε αυτό όμως ισχύει, αν δεχτούμε τα λεγόμενα των ι εργαζομένων στο Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Oberhausen της Γερμανίας. Οπως υποστηρίζουν, δεν είναι η πρώτη ποδοσφαιρική διοργάνωση που ο Πολ "μαντεύει" τα αποτελέσματα της εθνικής Γερμανίας. "Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 είχε προβλέψει περίπου το 70% των αποτελεσμάτων της Γερμανίας", λένε, με τη Γερμανία να φτάνει τότε στον τελικό και να χάνει από την Ισπανία.
"Τα "ψυχικά" ζώα, υπάρχουν!", λένε παραψυχολόγοι!
Κόντρα στις επιφυλάξεις, είναι οι απόψεις πολλών παραψυχολόγων που υποστηρίζουν ότι τα "ψυχικά ζώα", δεν είναι κάτι καινούργιο. Από την αρχαιότητα ακόμη οι άνθρωποι στήριζαν σημαντικές αποφάσεις τους μελετώντας το πέταγμα των πουλιών (οιωνοσκοπία) ή ακόμη και την σπάλα του νεκρού αρνιού (ωμοπλατοσκοπία)!
Αλλά και στη σύγχρονη εποχή, η παραψυχολογία δέχεται ότι τα ζώα διαθέτουν μία ιδαίτερα ανεπτυγμένη "αίσθηση" που τους επιτρέπει από το να διαισθάνονται φυσικές καταστροφές, μέχρι να επικοινωνούν "τηλεπαθητικά" με τα αφεντικά τους! Φυσικά, τίποτε από τα παραπάνω, δεν είναι απολύτως αποδεκτό από την επιστήμη!
Δείτε την "πρόβλεψη" του Πολ που δίστασε μεν, διάλεξε δε τη Γερμανία! Και είχε δίκιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: