ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ιός γρίπης Η1Ν1: Λήξη πανδημίας σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο ιός Η1Ν1 ολοκλήρωσε τον κύκλο του και η πανδημία έχει πλέον τελειώσει, ανακοίνωσε σήμερα στις 16.00 το απόγευμα από τη Γενεύη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του οργανισμού στη Γενεύη, η γενική γραμματέας του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι ο ιός «έχει εν πολλοίς ολοκληρώσει τον κύκλο του» και ο πλανήτης βρίσκεται πλέον στη «μετα-πανδημική φάση».

Η αρμόδια επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ ολοκλήρωσε το μεσημέρι τρίωρη συνεδρίαση στη Γενεύη και εξέτασε το εάν θα υποβαθμίσει το επίπεδο συναγερμού από το ανώτατο επίπεδο 6 στα επόμενα στάδια τα οποία αντιστοιχούν σε ύφεση ή σε λήξη της πανδημίας.

Η σημερινή συνεδρίαση είχε αναβληθεί για αρκετές εβδομάδες προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα επιδημιολογικά στοιχεία για την πορεία της γρίπης το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.

Σχεδόν 18.500 θάνατοι από τον ιός Α(Η1Ν1) έχουν επιβεβαιωθεί σε 214 χώρες από την εμφάνιση της ασθένειας στο Μεξικό τον Απρίλιο του 2009. Το τελευταίο δίμηνο επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμα 200 θάνατοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: