ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ο ΠΑΟ 2-0 την Τζένοα στο... σεληνιακό τοπίο του ΟΑΚΑ!

Nαι μεν, αλλά... Πανέτοιμος ο Παναθηναϊκός ενόψει πρωταθλήματος, έδειξε τη φετινή δυναμική του και κόντρα στην Τζένοα στο ΟΑΚΑ κερδίζοντάς της 2-0 και παίζοντας -σο γινόταν, με βάση τις συνθήκες- καλό ποδόσφαιρο, μα... κάπου εκεί σταματούν τα καλά νέα...

Και τούτο διότι:


* Το (ολοκαίνουριο...) τερέν του ΟΑΚΑ θύμιζε... σεληνιακό τοπίο! Τούφες χορτάρι ξηλώνονταςν συνεχώς, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να είναι καταφανώς επιφυλακτικοί για να μην τραυματιστούν.


* "Θύμα" του επικίνδυνου αγωνιστικού χώρου ο Τζιμπρίλ Σισέ, που τραυματίστηκε (θλάση) νωρίς νωρίς και αντικαταστάθηκε. Όπως είπε μετά το ματς ο Νίκος Νιόπλιας, ο Γάλλος στράικερ θα μείνει 15 μέρες εκτός δράσης.


* Σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς, πολλοί από τις 30.000 φίλους της ομάδας, αντί για το ματς είχαν το νου τους στα διοικητικά. Συνθήματα εν χορώ κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη από ένα κομμάτι της εξέδρας και απάντηση με «γιούχα» από τους υπόλοιπους. Σίγουρα μια εικόνα που δεν βγάζει υγεία και ηρεμία σε μια ομάδα που ξεκινά σε πέντε ημέρες τις υποχρεώσεις της και θέλει να επαναλάβει -τουλάχιστον- τις περσινές της επιτυχίες.


Τα καλά νέα


Λειτούργησαν τα δίδυμα

Το πρώτο θετικό στοιχείο που προκύπτει από το ματς με την Τζένοα είναι η καλή λειτουργία και η αρμονική συνύπαρξη των Μπουμσόνγκ-Καντέ στο κέντρο της άμυνας, ενώ –για να μείνουμε στα αμιγώς αγωνιστικά- η πολύ καλή συνεργασία των Σπυρόπουλου-Λέτο στην αριστερή πτέρυγα, τουλάχιστον στο διάστημα που έπαιξαν.

Γιούρκας από τα παλιά

Θετική ήταν η παρουσία του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, σε πείσμα όσων ακούγονται, έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος. Πήρε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει. Το ίδιο καλός και πεισματάρης και στα αμυντικά του καθήκοντα, έδειξε έτοιμος να επιχειρήσει την ολική επαναφορά στη σεζόν που ξεκινά.


Ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος με δεδομένη την απουσία του Τζιμπρίλ Σισέ για περίπου είκοσι μέρες, φαίνεται ότι θα χρειαστεί στον Παναθηναϊκό. Όσο οι «πράσινοι» δεν αποκτούν επιθετικό, ο Έλληνας στράικερ αποκτά ολοένα και πιο σπουδαίο ρόλο. Στο αποψινό ματς πέτυχε ένα γκολ και ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις.

Ο τραυματισμός του Τζιμπρίλ Σισέ στο 17’ (σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Νταϊνέλι) ήταν το στοιχείο που στιγμάτισε το πρώτο ημίχρονο. Ο Γάλλος αποχώρησε με πρόβλημα στο δεξί δικέφαλο (φόβοι για θλάση) δίνοντας τη θέση του στον Πετρόπουλο. Στον επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο παιχνίδι ποιότητας δεν μπορούσε να διεξαχθεί, παρά τη διάθεση των παικτών των δύο ομάδων.


Το πρώτο γκολ γκολ ήρθε στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή του Λέτο) του Καραγκούνη. Με το φόβο σοβαρών τραυματισμών, ο Νιόπλιας άλλαξε στο ημίχρονο όλους τους βασικούς (πλην των Τζόρβα, Πετρόπουλου). Ετσι, το 4-2-3-1 είχε τον Σεϊταρίδη δεξιά, τον Ιωαννίδη αριστερά, τους Μπιάρσμιρ και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Μαρίνος και Σιμάο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Κλέιτον δεξιά, τον Δημούτσο αριστερά και τον Νίνη πίσω από τον Πετρόπουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες έδειχναν να προσέχουν περισσότερο να μην τραυματιστούν (Στο ημίχρονο τα παιδιά της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού και οι υπάλληλοι του Σταδίου «πάτησαν» το χόρτο, αλλά όσο περνούσε η ώρα τα κομμάτια ξεκολλούσαν και πάλι). Η εικόνα του αγώνα ήταν ισορροπημένη, η ποιότητα έλειπε, αν και όχι η διάθεση, με τον Σεϊταρίδη να δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση και τον Κλέιτον επίσης να ξεχωρίζει.

Μετά το 65’ οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, απείλησαν σε δύο λεπτά με τον Πετρόπουλο (65’, 66’) και έφτασαν στο 2-0 με τον υψηλόσωμο επιθετικό στο 67’. Και οι Ιταλοί προχώρησαν σε μαζικές αλλαγές για να προστατεύσουν τους παίκτες, ο Νιόπλιας έφερε τον Νίνη δεξιά και τον Κλέιτον πίσω από τον Πετρόπουλο. Η βελτιωμένη εικόνα συνεχίστηκε, με νέες ευκαιρίες από Νίνη (77’), Δημούτσο (78’) και Σεϊταρίδη (83’), χωρίς το 2-0 να αλλάξει ως το τέλος.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 36' πεν. Καραγκούνης, 67' Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Αθηνών)


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα (46' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (46' Ιωαννίδης), Μπουμσόνγκ (46' Σαριέγκι), Καντέ (46' Μπιάρσμιρ), Ζιλμπέρτο (46' Σιμάο), Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Γκοβού (46' Νίνης), Λέτο (46' Δημούτσος), Καραγκούνης (46' Κλέιτον), Σισέ (18' Πετρόπουλος).

ΤΖΕΝΟΑ: Εντουάρντο, Ρανόκια, Μορέτι, Μιλανέτο, Νταϊνέλι, Βελόσο, Ραφίνια, Μέστο, Παλάσιο, Σκούλι, Τόνι. 


Σύσκεψη για το γήπεδο

Η τραγική εικόνα του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ στον φιλικό αγώνα Παναθηναϊκός- Τζένοα προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην «πράσινη» ΠΑΕ, ο οποία συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα (23/8). Πάντως είναι βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί εναντίον των υπευθύνων.


Οι άνθρωποι της ΠΑΕ θορυβήθηκαν από την άθλια κατάσταση του χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών των δύο ομάδων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους που ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση ήταν ότι οι άνθρωποι που ήταν αρμόδιοι και υποχρεωμένοι να ποτίσουν τον νέο χλοοτάπητα για να «δέσει», έλειπαν σε… διακοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: