ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Συνελήφθησαν 22 κατασκηνωτές


Είκοσι δυο άτομα συνελήφθησαν χθες στις 7 το πρωί, από άνδρες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΤΑΕ Ρεθύμνου στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη του δήμου Φοίνικα. Η επιχείρηση «σκούπα» φαίνεται να έγινε ύστερα από σωρεία καταγγελιών που είχαν φτάσει τόσο στις αστυνομικές αρχές, για ρύπανση της προστατευόμενης από το πρόγραμμα «Natura» περιοχής, συνέπεια της ελεύθερης κατασκήνωσης δεκάδων ατόμων στη μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία, για χρήση ναρκωτικών αλλά και λειτουργία καταστημάτων στην περιοχή (καντίνες) χωρίς άδεια. Τα 22 άτομα που συνελήφθησαν, είναι ηλικίας από 20 έως 58 ετών και η κατηγορία για τη σύλληψή τους αφορά παράβαση της τουριστικής νομοθεσίας.
Τέσσερις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης καθώς και ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατασκηνωτές, καθώς «έζωσαν» την παραλία τις πολύ πρωινές ώρες και ενώ εκείνοι κοιμόνταν στις σκηνές τους. Παρά τις διαμαρτυρίες τους, οι ένστολοι, τονίζοντάς τους ότι η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται στην περιοχή και οι παραβάτες διώκονται ποινικά, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας, αφού τους έγινε σωματική έρευνα αλλά και έρευνα στις σκηνές τους.


Τελικά, με εντολή του εισαγγελέα, αφού αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 συλληφθέντες και κρατήθηκαν οι τέσσερις που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

http://vasilioskalivas.ning.com/forum/topics/synelhephthesan-22

Δεν υπάρχουν σχόλια: