ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

7.500 καμένα στρέμματα σε Ισπανία – Πορτογαλία!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Ισπανία και Πορτογαλία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε δασικές πυρκαγιές και σε φυσικά πάρκα.

Οι Ισπανοί πυροσβέστες αγωνίζονται για να περιορίσουν τις δασικές πυρκαγιές στη Γαλικία, στο δυτικό τμήμα της χώρας, που στοίχισαν την περασμένη εβδομάδα τη ζωή σε δύο πυροσβέστες και κατέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες περίπου 7.500 στρέμματα δάσους, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.


Στην Πορτογαλία, οι πυροσβέστες δίνουν σήμερα μάχη με 14 μεγάλες πυρκαγιές κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ οι αρχές ανησυχούν περισσότερο για μια πυρκαγιά που μαίνεται στο φυσικό πάρκο Πενέντα - Ζερές, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Πόρτο, κοντά στα ισπανικά σύνορα.


Αρκετές μικρότερες πυρκαγιές έχουν επίσης αναφερθεί γύρω από το Φουντσάλ, την πρωτεύουσα του πορτογαλικού αρχιπελάγους της Μαδέρας στον Ατλαντικό. Τις τελευταίες ημέρες κατέστρεψαν το 95% του Οικολογικού Πάρκου του Φουντσάλ, καταστρέφοντας παράλληλα προσπάθειες δέκα ετών για την αναγέννηση ιθαγενών φυτικών ειδών στην περιοχή που έχει έκταση 10.000 στρεμμάτων.


Η Πορτογαλία έχει καταγράψει ως τώρα φέτος περισσότερες από 14.000 πυρκαγιές, περίπου όσες και τα τρία προηγούμενα χρόνια, ανακοινώθηκε από τις αρχές.


Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών παραμένει υψηλός λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων κυρίως στις βόρειες και τις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: