ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σιζέφσκι: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης η Ελλάδα

Για το φιλικό με την Εθνική Ελλάδας, στις 25 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με Έλληνες δημοσιογράφους. Ο "coach-K" αναφέρθηκε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας, αλλά και τους απόντες Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιντ Ουέιντ και Κόμπι Μπράιαντ.
«Βρισκόμαστε στην Ισπανία για να δώσουμε φιλικά που θα μας βοηθήσουν να βρούμε ρυθμό ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε τη Λιθουανία και μετά θα δώσουμε κι ένα φιλικό με την Ισπανία. Στη συνέχεια θα έρθουμε στην Ελλάδα για το τελευταίο μας φιλικό πριν το Μουντομπάσκετ», είπε αρχικά ο Σιζέφσκι και δήλωσε μετά, για το φιλικό της ερχόμενης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ: «Είναι τιμή μας που ερχόμαστε στην Ελλάδα για να δώσουμε ένα τόσο σπουδαίο φιλικό ματς. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε υψηλό επίπεδο και έχω συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές με Έλληνες προπονητές οι οποίοι έχουν έρθει και έχουν παρακολουθήσει προπονήσεις του Ντιουκ».

«Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως», χαρακτήρισε την Εθνική ο Σιζέφσκι: «Είτε είναι στην επίθεση, είτε στην άμυνα, παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους. Στην επίθεση γυρνάνε εξαιρετικά τη μπάλα, οι γκαρντ τους είναι οι ηγέτες αυτές της ομάδας και οργανώνουν άψογα το παιχνίδι της. Επίσης, παίζουν καταπληκτική άμυνα και περιμένω να γίνει ένα σπουδαίο ματς».

Ο 63χρονος κόουτς σχολίασε για τις απουσίες: «Δεν θα έλεγα ότι το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη ψηλών ή η έλλειψη σούπερ σταρ. Το πρόβλημα που έχουμε είναι η έλλειψη εμπειριών και παραστάσεων από τέτοιες διοργανώσεις. Δεν έχουμε εμπειρία, αλλά έχουμε ταχύτητα και ομοιογένεια. Έχουμε πέντε παίκτες που είναι 21 ετών και θέλουμε να φτιάξουμε έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια, με στόχο να εμφανίσουμε μια πολύ καλή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο. Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, είναι η πρώτη τους φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο και θέλουμε να αποκτήσουν παραστάσεις. Για εμάς, το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα που θα είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας είναι η αρχή.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση μέσα στην ομάδα. Φέτος, όμως, οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες. Οι περισσότεροι παίκτες είναι δικαιολογημένοι, πάντως, και δεν νομίζω πως έχει κλείσει η πόρτα οριστικά γι΄αυτούς. Κάποιοι ήταν τραυματίες, ορισμένοι είχαν να διαπραγματευτούν τα νέα τους συμβόλαια και κάποιοι άλλοι... παντρεύτηκαν. Ελπίζω να τους έχουμε όλους μαζί μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012».

Κλήθηκε να... επιλέξει έναν εκ των Ουέιντ, Τζέιμς και Μπράιαντ για να πάρει μαζί του στην Τουρκία: «Θα τους έπαιρνα και τους τρεις μαζί μου. Και οι τρεις είναι εξαιρετικοί και θα τους ήθελα μαζί μου στην Τουρκία. Με ρωτάνε πολλές φορές ποιος από τους τρεις είναι καλύτερος, αλλά εγώ δίνω πάντα την ίδια απάντηση. Είναι και οι τρεις εξαιρετικοί. Συνεργάστηκα και με τους τρεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι΄αυτό».

Θα είναι ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ φέτος, Κέβιν Ντουράντ ο ηγέτης των ΗΠΑ στην Τουρκία; «Ο Ντουράντ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά στην ομάδα έχουμε και άλλους πολλούς καλούς παίκτες. Για παράδειγμα οι γκαρντ, Ρόντο και Μπίλαπς, που έχουν εμπειρία πρωταθλητισμού, ο Γκέι με τον Ρόουζ, οι οποίοι κάθε χρόνο βελτιώνονται, αλλά και ο Λαμάρ Όντομ, ο οποίος και έμπειρος είναι, αλλά και πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς φέτος στο ΝΒΑ. Δεν είναι, όμως, οι μονάδες που κάνουν τη διαφορά, αλλά το σύνολο και εμείς πάνω απ΄όλα είμαστε ομάδα», απάντησε ο Σιζέφσκι πριν σχολιάσει για τη νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ, στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ 2006: «Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Οι Έλληνες είχαν παίξει καταπληκτικά και σε ορισμένα σημεία του ματς τους θαύμαζα. Χαιρόσουν να τους βλέπεις. Εγώ βέβαια δεν χαιρόμουν αφού η ομάδα μου έχανε, αλλά είχαν παίξει καταπληκτικά και άξιζαν τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: