ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ολυμπιακός πέντε αστέρων! (video)


Την εικόνα του Ολυμπιακού προς το πολύ καλύτερο άλλαξε η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας!

Με το “καλημέρα”... στο ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού στον “πάγκο” της ομάδας, οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν αναγεννημένοι, συντρίβοντας την Ρόμα, στην φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, με το πέρα για πέρα επιβλητικό 5-1, σκορπόντας ντελίριο ενθουσιασμού στους 20.000 περίπου φίλους τους που βρέθηκαν στο Φάληρο απόψε!

Η ομάδα του Πειραιά μπορεί να ήταν ικανοποιητική στο πρώτο μέρος, ωστόσο "μετατράπηκε" σε καταιγιστική στην επανάληψη πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα, παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο και δείχοντας ότι ο Βάσκος μπορεί να μην κατάφερε να αλλάξει πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο έδωσε ψυχολογία νικητή στην ομάδα του.

Πάντως, ο Βαλβέρδε δεν ήταν το μόνο πρόσωπο που συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του στο παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε με την βράβευση του γενικού διευθυντή των "τζιαλορόσι", Τζιανπάολο Μοντάλι, αφού και ο Ζούλιο Μπαπτίστα γνώρισε την αποθέωση, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να ζητάει επιτακτικά την μετεγγραφή του Βραζιλιάνου.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ιμπαγάσα προσποιήθηκε, έπιασε το συρτό σουτ με το αριστερό και η μπάλα κόντραρε στον Ταντέι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Λόμποντ.

Η αντίδραση των Ρωμαίων ωστόσο ήταν άμεση, με την εξαιρετική κάθετη πάσα του Τότι να βρίσκει τον Μένεζ, ο οποίος μετά από ολιγωρία του Ραούλ Μπράβο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και πλάσαρε τον Νικοπολίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο δέκατο λεπτό.

Στο 17ο λεπτό ο Μαρέσκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μετά από μπαλιά του Όσκαρ, όμως το γύρισμα που κάνει δεν είναι καλό και αποκρούεται με τα πόδια από τον Λόμποντ.

Δέκα λεπτά αργότερα , ο Ιμπαγάσα πιάνει το σουτ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα του Γκαλίτσιου, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο της Ρόμα.

Οι Ιταλοί ωστόσο αντέδρασαν και στο 31' μετά από επικίνδυνη χαμηλή σέντρα από δεξιά, ο αμαρκάριστος Περότα προσπάθησε να κάνει την προβολή, ωστόσο δεν βρήκε καλά την μπάλα κι εκείνη πέρασε παράλληλα με την εστία του Νικοπολίδη.

Στο 39' ο Μπράβο σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού πάσαρε σεξιά στον Ντιόγκο, αυτός σούταρε στην κλειστή γωνία, όμως ο Λόμποντ έπεσε, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 44' μετά από ένα μαρκάρισμα του Ντουντού στον Μένεζ, προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δύο παικτών, η οποία γενικεύτηκε, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το θέμα έληξε.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Ζούλιο Μπαπτίστα σηκώθηκε από τον πάκγο της ομάδας του για ζέσταμα, σταματώντας μπροστά στον πάγκο των πειραιωτών, όπου και χαιρέτησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο.

Η επανάληψη πάντως ξεκίνησε εκρηκτικά, με την Ρόμα στο 47' και το 49' να έχει δύο δοκάρια, στις προσπάθειες των Κασέτι, μετά από λάθος της "ερυθρόλευκης" άμυνας και Αντριάνο, ύστερα από σέντρα του Πιτ αντίστοιχα.

Στην αντεπίθεση ωστόσο , ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, αφού ο Ιμπαγάσα βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Ντουντού στο 50' και αυτός με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των Ιταλών, διαμορφώνοντας το 2-1.

Επτά λεπτά αργότερα , οι Ριέρα και Ιμπαγάσα αντικαταστήθηκαν από τους Σοϊλέδη και Φετφατζίδη αντίστοιχα, παίρνοντας το χειροκτρότημα του κοινού.

Μάλιστα, στο 60', ο Μήτρογλου, με φοβερή χαμηλή σέντρα του Ζαϊρί, έγινε κάτοχος της μπάλας και με προβολή στο πίσω δοκάρι, "έγραψε" το 3-1.

Οι "τζιαλορόσι" προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Πιτ στο 66ο λεπτό, μετά από αδράνεια του Ζαϊρί, δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάρντο σε τετ α τετ και το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Οι Πειραιώτες ωστόσο συνέχισαν να είναι "καταιγιστικοί" και ο Φετφτατζίδης στο 78ο λεπτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Ζαϊρί από δεξιά και γύρισμα για τον "Φέτφα", ο τελευταίος έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και έκανε το 4-1.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι "ερυθρόλευκοι" και στο 84', μετά από σέντρα του Μοντέστο, ο Σοϊλέδης και αφού η μπάλα πέρασε από την άμυνα της Ρόμα, με σουτ στην κίνηση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του, κάνοντας το τελικό 5-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Γκαλίτσιος (46' Αβρ. Παπαδόπουλος), Μοντέστο, Ποτουρίδης (75' Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο (85' Νικλητσιώτης), Ντουντού, Μαρέσκα (46' Γ.Παπαδόπουλος), Όσκαρ (46' Ζαϊρί), Ριέρα (58' Σοϊλέδης), Ιμπαγάσα (58' Φετφατζίδης), Ντιόγκο (46' Μήτρογλου, 89' Βάντερσον)

ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Λόμποντ (46' Ντόνι), Κασέτι (65' Ρόσι), Αντρεόλι, Ζουάν (46' Λόρια, 89' Μεσές), Ρίισε, Ντε Ρόσι, Περότα (46' Πιτ), Γκρέκο (46' Αντούνες), Ταντέι, Μενέζ (46' Μπαπτίστα), Τότι (46' Αντριάνο).


Βαλβέρδε: «Να μην ξεγελαστούμε»

Συγκρατημένος πάντως παρουσιάστηκε με δηλώσεις του, αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παρότι ο ερχομός του στο Λιμάνι έφερε ανάταση ψυχολογίας στους παίκτες του Ολυμπιακού και παρά το εμφατικότατο 5-1, ο Ισπανός προπονητής κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρέπει να ξεγελαστούν από το σημερινό αποτέλεσμα.

« Η ομάδα θέλει να αλλάξει και απόψε έδειξε την σωστή συμπεριφορά, αυτό το αποτέλεσμα θα μας δώσει αυτοπεποίθηση όμως δεν μπορούμε να ξεγελαστούμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμα, να γίνουμε πιο γρήγοροι και πιο επιθετικοί. Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι, δεν ήταν αυτή η πραγματική μας εικόνα. Ομως αυτό που θέλαμε ήταν να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα και η ομάδα το κατάφερε», ανέφερε αρχικά ο Βάσκος και συμπλήρωσε:

« Εχω πολλά ακόμη να αποφασίσω, θέλω να δω μια ανταγωνιστική ομάδα, αν οι νέοι μπορούν να δείξουν κάτι, τότε θα είναι μέσα σε αυτή».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του, απάντησε:

« Εχω πολλές ομάδες στην καρδιά μου, κυρίως την Αθλέτικ Μπιλμπάο, όμως ο Ολυμπιακός είναι μία από αυτές. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όχι όμως να παίρνουμε αέρα, να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά μας, να συνέλθουμε από την περασμένη χρονιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι, φανερά εκνευρισμένος από τον τρόπο που ηττήθηκε η ομάδα του, κλείδωσε άπαντες στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου και τους κράτησε για πολύ ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού, προκειμένου να τους τα "ψάλει".

Ολυμπιακός-Ρόμα 5-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: