ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

“Τελειώνει οριστικά την Τρίτη το θέμα του προέδρου”

Το σήριαλ της επιλογής του επόμενου προέδρου της Superleague τράβηξε πολλά επεισόδια, αλλά δια στόματος Γιώργου Μποροβήλου, το θέμα αυτό θα ολοκληρωθεί την Τρίτη. Ο απερχόμενος πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά πρόκειται για μία θέση που έτσι κι αλλιώς δεν έχει “δυνατή φωνή” στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος στο “Sentra FM”:

Για το θέμα της προεδρίας στην Super League:
«Δεν έχω πρόβλημα να κρυφτώ πίσω από λέξεις και θέσεις. Σίγουρα η απόφαση ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στην ψηφοφορία της Super League θα βγει πρόεδρος μέσω κλήρωσης, πλήττει την εικόνα του πρωταθλήματος. Υπάρχουν όμως σεβαστές απόψεις και επιθυμίες να θέσει κάποιος υποψηφιότητα. Την Τρίτη η Super League θα έχει πρόεδρο και το θέμα αυτό πρέπει να τελειώνει γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιο σοβαρά θέματα και με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε».

Για τις «διαμάχες» των υποψηφίων στο θέμα της προεδρίας:
«Είναι περισσότερο θέμα γοήτρου και όχι ουσίας μεταξύ των υποψηφίων ή των ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν ένα πρόεδρο. Η ισοψηφία μας πήγε πίσω αλλά την Τρίτη το θέμα θα τελειώσει οριστικά».

Για την γνώμη των φιλάθλων γι' αυτή την κατάσταση:
«Όπως αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο Έλληνας φίλαθλος όλα ακούγονται και φαίνονται απλά. Όμως δεν είναι έτσι. Όποιος γνωρίζει την αρμοδιότητα του προέδρου της Super League θα γνωρίζει πως αυτός δεν μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις προϋποθέσεις της υποψηφιότητας:
«Δεν πρέπει να αποκλείεται ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας από την θέση του υποψηφίου, επειδή δεν έχει διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα του για τουλάχιστον 6 μήνες».

Για τον τρόπο εκλογής του προέδρου:
«Θέλω να πιστεύω πως μέσα από την εκλογική διαδικασία θα ανακηρυχτεί πρόεδρος».

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League:
«Ως τώρα η κεντρική διαχείριση γίνεται από 14 ομάδες. Ο Ολυμπιακός και η Skoda Ξάνθη έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, αλλά διαφαίνεται ότι και οι δύο ομάδες έχουν διάθεση να συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση όταν λήξει το συμβόλαιο τους με την κρατική τηλεόραση. Θα ενταχθούν και αυτές στο πρόγραμμα της Nova».

Για το μέλλον του στην διοίκηση της Λίγκας:
«Στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να σας απαντήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: