ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Με το δεξί στην εποχή Σάντος! (video)



salpigoal-serbia-filiko
Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής μας, αφού αυτή επιβλήθηκε στην φιλική αναμέτρηση του Βελιγραδίου με σκορ 1-0 της Σερβίας.

Έχοντας ως κορυφαίο τον Σηφάκη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άφησε θετικά δείγματα, αφού μπορεί η Σέρβοι να είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, ωστόσο η Ελλάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο εν όψει των προκριματικών του Euro2012.


Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την Εθνική μας με σύστημα 4-4-2, με τους διεθνείς να πιέζουν ψηλά, με αποτέλεσμα οι "πλάβι" να κάνουν αρκετά λάθη, τα οποία ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτα.


Στην συνέχεια, οι εξαιρετικές τοποθετήσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά και η ετοιμότητα του Σηφάκη, στάθηκαν αρκετές ώστε να αποτραπεί το γκολ, με τους γηπεδούχους να έχουν ανεβάσει στροφές και να γίνονται επικίνδυνοι.


Μάλιστα και κόντρα στην ροή του αγώνα, λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 45ο λεπτό, ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης με ωραία κεφαλιά- ψαράκι άνοιξε το σκορ.


Στην επανάληψη αμφότεροι επηρεάστηκαν από τις πολλές αλλαγές, με την Σερβία παρόλα αυτά να παραμένει εξαιρετικά απειλητική.


Χαρακτηριστικό είναι ότι σε δύο περιπτώσεις, με τον Τόσιτς στο 57ο λεπτό και τον Κολάροφ στο 68', οι "πλάβι" θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια, παρόλα αυτά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 75' το χέρι του Καφέ θεωρήθηκε ακούσιο και δεν δόθηκε εις βάρος της Εθνικής μας.


Όσων αφορά την τελευταία, αυτή σε ελάχιστες περιπτώσεις έγινε επικίνδυνη στην επανάληψη, αφού οι πολλές αλλαγές, αλλά και η κούραση επηρέασαν τους διεθνείς, οι οποίοι στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Άντιτς): Ντούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς, Πέτροβιτς, Κουζμάνοβιτς, Μιλίγιας, Κράσιτς, Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς


ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (81' Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46' Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (65' Καφές), Καραγκούνης (87' Μαρίνος), Νίνης (74' Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Γκέκας), Σαμαράς


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φερνάντο Τισέιρα Βετιένες (Ισπανία)



Σάντος: «Το περίμενα...»


Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος από το νικηφόρο του ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής μας, δηλώνοντας ευτυχής που κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.


Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στον Τύπο αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης, ανέφερε τα προβλήματα τα οποία διέγνωσε στον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας, τονίζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι αυτά θα λυθούν μέχρι την έναρξη των προκριματικών του Euro 2012.


«Ήταν κάτι που περίμενα πάρα πολύ καιρό. Θεωρώ ότι μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο ματς, τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα. Είχαμε σιγουριά και ασφάλεια. Στη συνέχεια, ίσως από την κούραση κάποιων ποδοσφαιριστών, ίσως και από τις αλλαγές, κόπηκε ο ρυθμός μας. Σίγουρα στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στα ματς με τη Γεωργία και την Κροατία για τα προκριματικά. Θα έχουμε περισσότερες μέρες στη διάθεσή μας τότε για προπονήσεις και αυτό θα μας βοηθήσει να διορθώσουμε κάποια πράγματα που θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: