ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η "πρώτη" του Σάντος

Με τον Σάββα Γκέντσογλου να μη συμμετέχει στην αποστολή λόγω διάτασης, η Εθνική πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση κάτω από τις οδηγίες του νέου τεχνικού, Φερνάντο Σάντος.
Αρχικά, ο Πορτογάλος προπονητής, μάζεψε τους διεθνείς στο κέντρο του γηπέδου και στη συνέχεια ξεκίνησε η προπόνηση, η οποία δεν είχε καμία ομοιότητα με εκείνη της εποχής Ρεχάγκελ, καθώς συμπεριελάμβανε αρκετές ασκήσεις συνεργασίας παικτών με κώνους και πασσάλους. Σε μία εξ αυτών, ο Σάντος τοποθέτησε 14 πασσάλους φτιάχνοντας διαδρόμους (όπως στο σκι) και έδωσε εντολή στους διεθνείς να περνούν την μπάλα από συγκεκριμένα σημεία προτού εκείνη φτάσει στους επιθετικούς. Τα νέα δεδομένα στην προπόνηση αιφνιδίασαν αρχικά τους παίκτες, οι οποίοι στο ξεκίνημα κάποιων ασκήσεων έδειχναν αμηχανία ως συνέπεια του άγχους που υπήρχε για τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος.
Στο μεταξύ, οι τερματοφύλακες έκαναν ξεχωριστή προπόνηση με τον προπονητή τους, Γρηγόρη Καραβέλη. Στο προπονητικό πρόγραμμα βρέθηκε και ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος δεν θα είναι βοηθός του Σάντος όπως ξεκαθαρίστηκε από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, ωστόσο θα συμμετέχει στο τμήμα σκάουτινγκ που θα ηγείται ο συνονόματος του Πορτογάλου τεχνικού, Ρικάρντο Σάντος. Ο τελευταίος, που επίσης βρέθηκε στον Άγιο Κοσμά, θα παρακολουθεί συνεχώς την πορεία και την εξέλιξη των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Κάποια στιγμή ο Σάντος έβαλε στην ίδια άσκηση τους Βύντρα, Παπασταθόπουλο, Κυργιάκο, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Τοροσίδη, Καραγκούνη, Νίνη, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη. Στο διπλο που ακολούθησε ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε τους πρώτους πέντε στην άμυνα της μιας ομάδας και τους άλλους πέντε στην επίθεση της δεύτερης.

Ίσως αυτό να ήταν ένα δείγμα για την 11άδα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει εν όψει του πρώτου φιλικού με την Σερβία.
Όσον αφορά στο πόστο του βοηθού προπονητή, απ' ότι φαίνεται ο Σάντος έχει καταλήξει -σε συνεργασία με την ομοσπονδία- στο πρόσωπο που θα το αναλάβει και αναμένεται να γίνει γνωστό λίγες ημέρες μετά το φιλικό με την Σερβία.
Εκτός από τον βοηθό προπονητή, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στο τμήμα υποστήριξης της ομάδας (φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, διατροφολόγοι κτλ.).
Η απογευματινή προπόνηση και η πρωινή της Τρίτης (10/8) θα γίνουν τελικά στον Άγιο Κοσμά, καθώς η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου το επιτρέπει. Η αποστολή θα αναχωρήσει για την Σερβία το απόγευμα της Τρίτης.
Όσον αφορά στην προετοιμασία για τα πρώτα δύο ματς των προκριματικών του Euro 2012 με την Γεωργία (3/9) και την Κροατία (7/9), θα γίνει σε διάφορα γήπεδα της Αθήνας, αφού γύρω στις 20 Αυγούστου θα αρχίσουν έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: