ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας


      Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο που θα έχουν  ένταση 7 και κατά περιόδους και 8 μποφόρ και σημαντική πτώση της  θερμοκρασίας στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Αντίθετα στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή.
      Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος όμως από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει και θα πέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματα 5 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 7 μποφόρ.
     Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 και στο καρπάθιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς στα δυτικά, τους 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 32 στα νησιά του Αιγαίου, υψηλότερη θα είναι θερμοκρασία στη νότια Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγίου.
      Την Κυριακή στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει λίγη συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθεί και θα πέσουν λίγες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και πιθανώς και της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη ο χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματα 5 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί  4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
     Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι  άνεμοι 7 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 και στο καρπάθιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: