ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ξέσπασε «πόλεμος» για τον πλάτανο του χωριού!


«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατοίκων ενός χωριού της Ευρυτανίας και της δημοτικής αρχής με αφορμή έναν… πλάτανο!

Αιτία; Η απόφαση της δημοτικής αρχής να «θυσιάσει» τον γέρο-πλάτανο στο κέντρο του χωριού στο βωμό των σχεδίων ανάπλασης του δήμου. Οι κάτοικοι όμως της Δυτικής Φραγκίστας της Ευρυτανίας έχουν εξαγριωθείμε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να κόψει τον πλάτανο που μετρά 130 χρόνια ζωής.

Μάλιστα συγκέντρωσαν 140 υπογραφές από δημότες της Φραγκίστας και, προς το παρόν τουλάχιστον, έχουν καταφέρει να ματαιώσουν την κοπή του δέντρου που, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του χωριού.

Η δημοτική αρχή, από την άλλη, ισχυρίζεται ότι ο πλάτανος είναι γερασμένος και αδύναμος και κάθε άλλο παρά αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέρος, ενώ ισχυρίζεται ότι εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των περαστικών αλλά και των παιδιών που παίζουν γύρω από το σημείο.

Οι κάτοικοι, πάντως, μοιάζουν ανυποχώρητοι και δηλώνουν την πρόθεση τους να υπερασπιστούν τον πλάτανο στον οποίο έπαιζαν από μικρά παιδιά τόσο οι ίδιοι όσο και οι δικοί τους. Μάλιστα σε ένα από τα πολλά σχόλια που έχουν αναρτήσει σε blogs που ασχολούνται με θέματα του νομού γράφει: «Για όσους έχουν βρεθεί σε αυτό το χωριό, τη Δυτική Φραγκίστα της Ευρυτανίας γνωρίζουν πως ο Γερο-Πλάτανος στέκει εκεί ακοίμητο σήμα-κατατεθέν του χωριού, και πως όλοι οι επισκέπτες έχουν πιει νεράκι από τη βρυσούλα και έχουν απολαύσει τη σκιά του.Είναι τυχαίο που έφεραν άνθρωπο για να το καταστρέψει από άλλο χωριό και που σίγουρα δεν τον "πονάει" τόσο πολύ η ανόσια αυτή πράξη;».

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=56021

Δεν υπάρχουν σχόλια: