ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κάρυστο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά από το Σάββατο το βράδυ στον Αετό Καρύστου στη νότια Εύβοια.
Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό του βασικού μετώπου στο χωριό του Αετού, ώστε να μην προχωρήσει προς Μετόχι και Θεοσκέπαστη.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες τρία σπίτια στον Αετό έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος Καρύστου. Στον Αετό έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, αφού η φωτιά έκαψε τους ξύλινους στύλους της ΔΕΗ.


Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, που φτάνουν τα έντεκα μποφόρ. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης προστέθηκαν αρχικά δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο εδώ και λίγη ώρα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων.


Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί για τα αυτοκίνητα, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων.


Υπόνοιες για εμπρησμό εκφράζουν κάτοικοι και αρχές, καθώς οι φλόγες ξεκίνησαν νύχτα από την περιοχή Μεκουνίδα, απ' όπου είχαν ξεκινήσει και τον προηγούμενο μήνα.


Σημειώνεται ότι η Κάρυστος καίγεται εφέτος για δεύτερη φορά, ενω πέρυσι απο ανθρώπινο λάθος είχαν αποτεφρωθεί 167.000 στρέμματα δασικής έκτασης.


Σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή την ώρα στην Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις φωτιές μικρής όμως έκτασης, οι οποίες δεν απειλούν σπίτια. Οι δύο φωτιές είναι στην περιοχή του Ρεθύμνου και η μία στην Ιεράπετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: