ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΠΑΟ: Ενός λεπτού σιγή για τον Μπόμπεκ

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέφαν Μπόμπεκ εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του εκλιπόντος στην ομάδα, ενημέρωσαν ότι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, πριν από την έναρξη της αποψινής φιλικής αναμέτρησης με τη Τζένοα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:


Σε ηλικία 87 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο θρύλος του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου και ξεχωριστή μορφή της ιστορίας του Παναθηναϊκού, Στέφαν Μπόμπεκ. Ο Γιουγκοσλάβος πρώην άσος της Παρτιζάν ανέλαβε προπονητής του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 1963 και τον «απογείωσε» διδάσκοντας το πρωτοποριακό 4-3-3. Στην πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό ήταν ο πρωτομάστορας του περίφημου αήττητου πρωταθλήματος, ενώ την αμέσως επόμενη (1965) κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα με μία μόλις ήττα. Σε ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης της προσφοράς του Μπόμπεκ στην ομάδα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αποψινού φιλικού αγώνα με την Τζένοα στο ΟΑΚΑ.


Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε: ''Ο Στέφαν Μπόμπεκ κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία του Συλλόγου. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θα θυμάται και θα τιμά πάντοτε την προσφορά και το έργο του καινοτόμου δασκάλου του ποδοσφαίρου''».


Δεν υπάρχουν σχόλια: