ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Έπεσε η αυλαία στην Ολυμπιάδα Νέων στη Σιγκαπούρη


Με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης έπεσε η αυλαία στην παρθενική Ολυμπιάδα Νέων που διεξήχθη στη Σιγκαπούρη. Ένα κρεσέντο τυμπανιστών και τα δεκάδες πυροτεχνήματα ήταν η κορυφαία στιγμή της βραδιάς που παρακολουθήσαν εκατομμύρια θεατών από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, κυρίως από τις περιοχές της ανατολικής Ασίας.

Μουσική, πολυμέσα και χορός επιστρατεύτηκαν για να δημιουργήσουν μια μαγική ατμόσφαιρα, ενώ περισσότεροι από 500 χορευτές ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουν στη γιορτή ρυθμό και ένταση.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της διοργάνωσης, ήταν η αναπαράσταση του «Πνεύματος της Νεολαίας», του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010, που συνέθεσαν 800 κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 χρονών.

Τα καλύτερα σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων μεταδόθηκαν μέσα από ένα show πολυμέσων, κατά τη διάρκεια του οποίου προβλήθηκαν παράλληλα στιγμιότυπα του προγράμματος «Πολιτισμός και Εκπαίδευση», στο οποίο συμμετείχαν οι «Νέοι Αθλητές».

Στις 12 ημέρες που διήρκεσαν οι αγώνες 3,500 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες διαγωνίστηκαν σε 26 αθλήματα.

Πολλά εξ αυτών διεξήχθησαν με διαφορετική λογική απ’ αυτή που τα έχουμε συνηθίσει, όπως πχ μπάσκετ 3 επί 3 ή μικτές ομάδες και των δυο φύλλων.

«Νομίζω υπήρξε χώρος για μεγάλες καινοτομίες», σημείωσε στον λόγο του στην τελετή λήξης ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Ο Καναδός παράγοντας είχε κάθε λόγο να νιώθει ανακούφιση με την ολοκλήρωση των αγώνων, λόγω της έντονης κριτικής που του ασκήθηκε για την ιδέα και την εκτέλεση αυτής της διοργάνωσης. Οι περισσότεροι επικριτές της Ολυμπιάδας στάθηκαν στο κόστος της, αλλά και στη χαμηλή προσέλευση των θεατών.

Αρκετά καλά τα πήγε η ελληνική αποστολή. Οι αθλητές μας (28 στο σύνολο)επιστρέφουν στην Αθήνα με πέντε μετάλλια στις αποσκευές του, δυο ασημένια και τρία χάλκινα.

Τα ασημένια μετάλλια πήραν οι κωπηλάτες Μιχάλης Ναστόπουλος και Απόστολος Λαμπρίδης στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχους και η Ζωή Παρασκευοπούλου στο διπλό μικτό της τοξοβολίας μαζί με τον Σλοβένο Ράι.

Η Λυδία Νταλαμάγκα και η Ελένη Διαμαντή στην κωπηλασία, ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 4.95 και η εθνική ομάδα μπάσκετ με τους Παναγιωταρά, Τσιλούλη, Τσελεντάκη και Βλάχο που κέρδισε στον μικρό τελικό τις ΗΠΑ με 34-25 πήραν τα χάλκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: