ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο Τζον Κάριου υποψήφιος... γκολτζής για τον Ολυμπιακό


H δυστοκία στην επίθεση είναι κάτι που έχει προβληματίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και φάνηκε για άλλη μια φορά στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0).

Ένα ιδιαίτερα ελκυστικό όνομα παγκοσμίου ποδοσφαίρου προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον διεθνή Νορβηγό επιθετικό της Αστον Βίλα, Τζον Κάριου. Το συμβόλαιο του 31χρονου φορ λήγει τον Ιούνιο του 2011, ωστόσο οι «Χωριάτες» είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν εφόσον ικανοποιηθούν, αφού την περυσινή σεζόν δεν υπολογιζόταν ως πρώτη λύση. Οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται σοβαρά την περίπτωσή του.


Παράλληλα, στον Ολυμπιακό προτάθηκε από τον μάνατζερ του Μέλμπεργκ, ο Σουηδός επιθετικός Γιόχαν Ελμάντερ. Ο 47 φορές διεθνής (έχει πετύχει 13 γκολ με την φανέλα της εθνικής του) φορ της Μπόλτον είναι εξαιρετική περίπτωση και μπορεί να αποκτηθεί προσφέροντας στην αγγλική ομάδα ένα μικρό ποσό. Ο Ελμάντερ θέλει να φύγει, η ομάδα του δεν τον υπολογίζει για βασικό και επειδή του χρόνου λήγει το συμβόλαιό του, είναι ευκαιρία να πουληθεί τώρα. Εκεί ποντάρουν και οι Πειραιώτες.


Μια ανάσα από Σουμπίνιο


Κατά τα άλλα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος που εντυπωσίασε πέρυσι με την φανέλα του Εθνικού στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους κυανόλευκους, που έχουν το 25% του παίκτη (σ.σ. τα υπόλοιπα δικαιώματα ανήκουν σε μάνατζερ) και μπορούν να προχωρήσουν το deal, αφού στο τραπέζι πέφτουν και τα ονόματα των Νικλητσιώτη, Σοϊλέδη και Βασιλόγιαννη και Βάντερσον σαν δανεικοί.


Αρέσει στον Ντάρκο ο Πέτροβιτς


Το ανερχόμενο αστέρι της Σερβίας, ο 20χρονος μέσος Ράντοσλαβ Πέτροβιτς είναι στη λίστα του Ολυμπιακού. Στα 2,5 εκατ. ευρώ η αξία του άσου της Παρτίζαν. Ο νεαρός μέσος αρέσει πολύ στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ίσως οι πειραιώτες προχωρήσουν την περίπτωσή του, αν και αρκετές ομάδες έχουν μπει στο κυνήγι της απόκτησής του.


Ο Αστέρας Ζήτησε Γ. Παπαδόπουλο και Σοϊλέδη


Στο περιθώριο του φιλικού αγώνα του Σαββάτου στο Ρέντη, ο Αστέρας Τρίπολης ζήτησε δύο παίκτες του Ολυμπιακού ως δανεικούς. Πρόκειται για τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Άρη Σοϊλέδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Βλάχος είχε τετ α τετ με τον Τάσο Μητρόπουλο, στον οποίο μετέφερε το αίτημα για τον δανεισμό των δύο «ερυθρολεύκων».


Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού δεν απάντησε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά στον προπονητή του Αστέρα και απλώς του είπε ότι θα ενημερώσει την διοίκηση και ενδεχομένως να τα ξαναπούνε.


Σενάριο για τον Ναφτί


Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί και ένα σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να γλυκοκοιτάζει την περίπτωση του Μεχντί Ναφτί του Αρη! Ο χαφ των «κιτρινόμαυρων» συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι «ερυθρόλευκοι» και αν δεν βρεθεί κάτι εξαιρετικό από το εξωτερικό είναι πιθανό να κάνουν πρόταση για την απόκτηση του. Μάλιστα ακούγεται ότι θα προσφέρουν, εκτός από τα χρήματα, στον Αρη και τον Γκαλίτσιο ως αντάλλαγμα για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.


Σε τρεις εβδομάδες επιστρέφει ο Μιραλάς


Σε περίπου τρεις εβδομάδες θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ο Κέβιν Μιραλάς. Ο 23χρονος μέσος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Europa League (2-1) και όπως έδειξαν οι σχετικές εξετάσεις, έχει υποστεί θλάση στον αριστερό δικέφαλο, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται να αποθεραπευτεί λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.


Πικραμένος ο Καστίγιο


Την πίκρα του για το γεγονός ότι βρήκε κλειστή την πόρτα του Ολυμπιακού για να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη εξέφρασε ο Νέρι Καστίγιο. Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Νέρι φανερά απογοητευμένος από τη στάση των «ερυθρολεύκων» είπε πως «θα έπαιζα χωρίς χρήματα». Έναν χρόνο ήθελα να γυρίσω για να παίξω ποδόσφαιρο. Κάποιοι άνθρωποι, όμως, ξέχασαν πως πήραν τόσα εκατομμύρια από εμένα»! Αποσπάσματα από όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»:


Για τον δανεισμό του στο Σικάγο: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Το Σικάγο με ήθελε εδώ και δύο χρόνια και τελικά κατάφερε να με πάρει φέτος. Θα παίξω για έναν χρόνο δανεικός και στη συνέχεια το Σικάγο μπορεί να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς μου».


Ο Ολυμπιακός θέλησε να σε φέρει πίσω αυτό το καλοκαίρι; «Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Βρήκα την πόρτα κλειστή. Στον Ολυμπιακό δεν θα κόστιζα τίποτα. Είχα στα χέρια μου το χαρτί του δανεισμού που δεν τον δέσμευε να πληρώσει την Σαχτάρ. Κι εγώ θα έπαιζα χωρίς χρήματα. Έναν χρόνο ήθελα να γυρίσω για να παίξω ποδόσφαιρο. Κάποιοι άνθρωποι, όμως, ξέχασαν πως πήραν τόσα εκατομμύρια από εμένα. Δεν το λέω με κακία. Ξέρουν καλά αν αγαπώ την ομάδα και αν είμαι Ολυμπιακός. Πίστευα ότι θα έχω πάντα ανοιχτή την πόρτα, αλλά τελικά έκανα λάθος. Τους ενόχλησαν κάποια πράγματα που είπα στο παρελθόν. Ένιωσα το σπίτι μου να μου κλείνει την πόρτα».


Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού; «Ξέρουν καλά πόσο τους αγαπάω. Στο δρόμο με σταματούν και με ρωτούν γιατί δεν γύρισα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό τα καλύτερα. Θέλω να πηγαίνει καλά, όχι όπως πέρσι που βγήκε 5ος».


Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις θεωρείς ότι θα επιστρέψεις κάποτε στον Ολυμπιακό; «Όχι, δεν το νομίζω πλέον. Αφού δεν γύρισα τώρα...».

http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=2016187833917484232

Δεν υπάρχουν σχόλια: