ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

"Ψαλίδι" σε ύλη και απουσίες....Κοπάνες τέλος!!!

"Μαχαίρι" στις απουσίες των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου βάζει από τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας!
Οπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου το αγαπημένο «άθλημα» των μαθητών, η γνωστή σε όλους κοπάνα, φαίνεται να …πλήττεται σημαντικά μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού!

«Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει από τα 17 και τα 18 του χρόνια το κάθε παιδί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός, τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής» δήλωσε την Πέμπτη η ίδια.

Το φαινόμενο που ζει και βασιλεύει από αρχαιοτάτων χρόνων διογκώνεται στη Γ’ Λυκείου, εκεί όπου οι μαθητές με την «ανοχή» των γονέων φεύγουν από τις τάξεις ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έξι στους δέκα μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, 6 στους 10 μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο, ενώ το 41% των αγοριών και το 31% των κοριτσιών δηλώνουν ότι κάνουν σκασιαρχείο από το σχολείο περισσότερες από δύο φορές το τρίμηνο.

Όσο για τους λόγους που επικαλούνται είναι ότι φοβούνται και βαριούνται το σχολείο, ότι προτιμούν να πάνε μια βόλτα με την παρέα τους, να γλιτώσουν κάποιο διαγώνισμα ή να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Μάλιστα σε έρευνα που ανακοινώθηκε πριν από μερικά χρόνια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, αναφέρθηκε ότι τα παιδιά που υποφέρουν από κατάθλιψη κάνουν συχνότερα κοπάνες.

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών.

Συγκεκριμένα για το λύκειο, τα εξεταζόμενα για τις Πανελλαδικές μαθήματα θα μειωθούν σε τέσσερα, ενώ οι αλλαγές θα αφορούν στα παιδιά που φέτος θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη του λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: