ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Τραγωδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάουνας


Οι δύο τελικοί διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος σάουνας στη Φιλανδία οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και ο Ρώσος πρωταθλητής απεβίωσε, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.
Στον χθεσινοβραδινό τελικό οι διεκδικητές έπρεπε να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο εσωτερικό της σάουνας σε θερμοκρασία 110ο Κελσίου.
«Ο Ρώσος διεκδικητής απεβίωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάουνας», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Όσι Άρβελα, που επέβλεπε του τελικού. Οι διεκδικητές ήσαν ο Φιλανδός Τίμο Καουκόνεν, που είχε κερδίσει την περσινή διοργάνωση με 3’ 46’’, και ο Ρώσος Βλαντίμιρ Λαντιγένσκι που είχε καταταγεί τρίτος το 2009.
Ο ίδιος τόνισε πως ο Φιλανδός διεκδικητής μεταφέρθηκε από την τοποθεσία διεξαγωγής του πρωταθλήματος στη Χεϊνόλα (138 χλμ βορείως του Ελσίνκι) σε νοσοκομείο του Λάχτι, όπου νοσηλεύεται.
Το φιλανδικό πρακτορείο STT μεταδίδει πως ο τελικός διακόπηκε έπειτα από έξι λεπτά και πως όταν άνοιξαν οι πόρτες της σάουνας, οι δύο διεκδικητές κατέρρευσαν. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι δύο διεκδικητές έφεραν σοβαρά εγκαύματα, όμως ο Άρβελα δεν επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες αυτές.
Όπως τόνισε «το πρωτάθλημα διακόπηκε αμέσως μετά το συμβάν και ο διοργανωτές είναι βαθύτατα θλιμμένοι από το γεγονός». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες και πως «όλοι οι κανονισμοί διεξαγωγής είχαν τηρηθεί επακριβώς» και όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: