ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Δρυμωνάκος: «Δεν περίμενα μετάλλιο»

Με ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψε τη Δευτέρα (16/8) η ελληνική αποστολή από τη Βουδαπέστη, όπου ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Σαρακατσάνης έδειξε ανικανοποίητης από τη συγκομιδή των Ελλήνων, σε αντίθεση με τον τεχνικό σύμβουλο Χριστόδουλο Χούμα που έκανε λόγο για πετυχημένη παρουσία. «Ήταν πετυχημένη αποστολή, σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου», είπε ο Χούμας και πρόσθεσε: «Οι 6 τελικοί, οι 11 ημιτελικοί και τα 3 πανελλήνια ρεκόρ μίας ολιγομελούς αποστολής μιλούν από μόνα τους. Πήγαμε με 12 αθλητές και κατάφεραν σχεδόν όλοι να συμμετάσχουν σε ημιτελικούς και τελικούς. Ήταν ένα καλό δείγμα της προετοιμασίας που κάνουμε για τους Ολυμπιακούς του 2012».

Από την πλευρά του, ο Σαρακατσάνης είπε: «Δεν φτάσαμε στο έπακρο. Μπορούσαμε να έχουμε κι άλλες διακρίσεις γιατί έχουμε πολύ ταλέντο. Είμαστε σε μία φάση που η εθνική ομάδα ανανεώνεται και ήμουν σίγουρος ότι θα πάμε πολύ καλά σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ας δούμε, όμως, τι είπαν και οι πρωταγωνιστές:

Γιάννης Δρυμωνάκος (χάλκινο μετάλλιο στα 200 πεταλούδα): «Δεν το πίστευα ότι θα τα πάω τόσο καλά. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μισή χρονιά φέτος στην προπαρασκευή μου, οπότε είμαι υπερευχαριστημένος, τόσο με τα 200μ. πεταλούδα, όσο και με τα 400μ. μικτή. Χαίρομαι γι αυτό που πέτυχα, δηλαδή την κατάκτηση του μεταλλίου. Τώρα θα ξεκουραστώ για να δω τι μπορώ να πετύχω την επόμενη χρονιά».

Μαριάννα Λυμπερτά (χάλκινο μετάλλιο στα πέντε χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας): «Ευελπιστώ με τις προπονήσεις να γίνομαι καλύτερη. Οι αγώνες στην ανοιχτή θάλασσα με βοηθούν να βελτιώνομαι και στην πισίνα. Επόμενοι στόχοι είναι πρώτα η ξεκούραση και μετά το Παγκόσμιο στην Σανγκάη».

Κέλυ Αραούζου (ασημένιο μετάλλιο στα πέντε χιλιόμετρα, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό, μαζί με Γιαννιώτη και Φωκαΐδη): «Ήταν τεράστια εμπειρία και χαρά. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Τώρα θέλω να πάω διακοπές για να ξεκουραστώ και μετά θα δω την συνέχεια, ώστε να έρθουν περισσότερα μετάλλια. Η εμπειρία και τα νιάτα βοήθησαν ώστε να αποκτήσουμε διαφορά 52 δευτερολέπτων στην κούρσα των 5000μ από τους Ιταλούς».

Νόρα Δράκου: «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Έκανα πολύ καλή εμφάνιση. Είπαμε με τον προπονητή μου να πάμε για το ρεκόρ. Δεν είχαμε το μυαλό μας σε ημιτελικούς και τελικούς. Όμως όλα πήγαν πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Βλέπω ότι έχω δυνατότητες και θα δουλέψω περισσότερο για να έρθουν και τα μετάλλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: