ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ολυμπιακός: Παρελθόν και τυπικά ο Λίνεν



Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης απόλυσης ολοκληρώθηκε γύρω στις 3 μ.μ. Ο Έβαλντ Λίνεν, ύστερα α΄πό τρίωρη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι παρελθόν και τυπικά για τον Ολυμπιακό, μετά από μόλις 53 ημέρες παρουσίας του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Ο Γερμανός κόουτς δεν θα συνεχίσει στους Πειραιώτες, αφού ο Ευάγγελος Μαρινάκης του ξεκαθάρισε ότι τερματίζεται άμεσα η συνεργασία τους και ότι δεν μπορούν να πορευτούν μαζί ύστερα απ' ότι έγινε. Αυτό βέβαια το περίμεναν όλοι, αφού ουδείς πίστευε ότι θα τον κρατούσε ο 43χρονος μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Πλέον, από Δευτέρα οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για πρόσληψη νέου προπονητή, αλλά φυσικά και παικτών που χρειάζονται σε συγκεκριμένες θέσεις.


«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Μια καινούρια ομάδα με καινούριους παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν στο Europa League. Υπήρχε μεγάλη πίεση σε μένα σαν προπονητή και πήραμε την απόφαση να λύσουμε τη συνεργασία μας για να μην υπάρχει τόση πίεση από τον κόσμο», δήλωσε εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ και πρόσθεσε: «Ήταν μία σύντομη, αλλά θετική εμπειρία για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και ιδανικές συνθήκες για εργασία. Εύχομαι στην ομάδα και τον καινούριο ιδιοκτήτη περισσότερη τύχη από ό,τι είχαμε τις τελευταίες εβδομάδες».


Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με τον Ανδρέα Νινιάδη πιθανότατα θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν τα ηνία της ομάδας μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι ο διακαής πόθος του Βαγγέλη Μαρινάκη.


Όσον αφορά τον Ντιόγκο, ο Μαρινάκης μίλησε στον Βραζιλιάνο με πολύ σκληρά λόγια και του ξεκαθάρισε ότι θα δεχτεί την πιο σκληρή ποινή με την οποία έχει τιμωρηθεί ποτέ παίκτης του Ολυμπιακού. Παράλληλα, του κατέστησε σαφές ότι αν δεν αλλάξει άμεσα μυαλά, να βρει ομάδα και να φύγει από το μεγάλο λιμάνι. Με λίγα λόγια, πρόκειται για... έξοδο με αναστολή στο νεαρό φορ, που βρίσκεται στην "μπούκα" και θα πρέπει να αλλάξει άρδην, για να έχει μέλλον στους ερυθρόλευκους. Αν έχει, δηλαδή, μιας και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται φόρμουλα για να αποδεσμευτεί από τώρα. Χαρακτηριστικό του σε βάρος του κλίματος το γεγονός ότι, όταν αποχώρησε από τα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας γύρω στη 1 το μεσημέρι, αποδοκιμάστηκε από καμιά 15αριά φίλους της ομάδας. Πολλές αποδοκιμασίες και για τον Λίνεν, όταν έφτασε στα γραφεία.


Έξαλλος


Πυρ και μανία, όχι μόνο με τον Λίνεν, αλλά και με τον Ντιόγκο ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μακάμπι και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ολυμπιακού.


Σε τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γιάννη Μώραλη, ο μεγαλομέτοχος της "ερυθρόλευκης" ζήτησε Λίνεν και Ντιόγκο να μείνουν στο Ισραήλ και να μην μπουν στο ίδιο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα... Βέβαια, αυτό το είπε σε ένα ξέσπασμα οργής, αφού γνώριζε ότι είναι πρακτικώς ανεφάρμοστο, αφού αν όντως συνέβαινε ο Ολυμπιακός θα είχε κυρώσεις από την ΟΥΕΦΑ. Η ουσία είναι πάντως πως ο Ντιόγκο ουσιαστικά αποτελεί κι αυτός ήδη ξένο σώμα για την ομάδα του Πειραιά...


Ο Μώραλης


Όσο για το σίγουρο «διαζύγιο» με τον Λίνεν, το προανήγγειλε ουσιαστικά μετά το 1-0 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ο Γιάννης Μώραλης. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό από μια ομάδα που στη διοίκηση τη θεωρούμε υποδεέστερη. Και είμαστε κυρίως απογοητευμένοι από την απόδοση και την εικόνα της δικής μας ομάδας», δήλωσε αρχικά ο δ' αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.


Και πρόσθεσε με νόημα: «Το μήνυμα είχε σταλεί από τη διοίκηση και ήταν ότι πρέπει να βρεθούμε στους ομίλους του Europa League. Tώρα υπάρχει προβληματισμός και μάλιστα έντονος και η διοίκηση θα λάβει αποφάσεις για να αλλάξει η κατάσταση και η ομάδα να υλοποιήσει τους βασικούς της στόχους που είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κατακτήσει το νταμπλ».

Ο Μώραλης σχολίασε και την αντίδραση του Ντιόγο που αποβλήθηκε στο φινάλε, λέγοντας πως: «Η ενέργειά του ήταν επιεικώς απαράδεκτη», μια δήλωση που δείχνει πως ο Βραζιλιάνος θα τιμωρηθεί, ενώ τέλος, εξέφρασε τον εκνευρισμό της διοίκησης για τη διαιτησία και ειδικά για το γκολ του Ζαϊρί που ακυρώθηκε, ενώ ο διαιτητής είχε δείξει αρχικά «παίζεται» σε χέρι του Μαροκινού.

Ο Λίνεν


Την ίδια ώρα, ο Λίνεν δήλωνε υπεύθυνος για την εικόνα του Ολυμπιακού. «Είμαστε όλοι απογοητευμένοι που ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στην Ευρώπη. Φυσικά ως προπονητής αναλαμβάνω την ευθύνη για την κακή εικόνα και τον αποκλεισμό», είπε ο Γερμανός στη συνέντευξη Τύπου.


Στη συνέχεια, υπεραμύνθηκε των επιλογών του και εξήγησε για τον Τοροσίδη πως δεν μπορούσε να παίξει βασικός, λέγοντας πως είχε κουβέντα μαζί του, ήταν ανέτοιμος ενώ είχε και κάποιες ενοχλήσεις.

Επίσης, για τον Χόλεμπας είπε: «Είναι πολύ καλός και στα τελευταία παιχνίδια έχει πάει καλά και αμυντικά και επιθετικά. Σήμερα είχε να αντιμετωπίσει τον καλύτερο παίκτη της Μακάμπι. Έκρινα πως έπρεπε να παίξει ο Χόλεμπας και όχι ο Ραούλ Μπράβο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: